Croatian English French German Italian Spanish

 
Povodom smrti kaštelanskog odbojkaškog entuzijaste gosp. Ivana Miše Klišmanića, dirljivim pismom javio nam se odbojkaški trener iz Španjolske, gosp. Mario Stipkov. Njegovo kratko pismo vjerujemo odražava stav svih onih koji su poznavali barba Mišu.

Sjećam se kao da je bilo jučer, kad smo se sreli isprid Semafora u Splitu i kad mi je rekao, borati nisam te ni pripozna, možda je cista glupost ali takve sitnice u životu čine dan boljim, veselijim, i meni je taj dan sigurno bio... vjerojatno bi nešto slično moglo reci tisuće odbojkaša i odbojkašica kojima je barba Mišo dao po neki savjet, koje je barba Mišo naučio hodati, svi mi imamo neku od priča vezanu za barba Mišu i ja se osjećam prozvanim da mu i na ovaj način mu kažem - Hvala.

Prošao je barba Mišo sito i rešeto kaštelanske i splitske odbojke, znao je barba Mišo tko može i tko zna, cijenili su ga neki i omalovažavali drugi, uostalom sigurno bi sada svi trebali skinuti kapu i reći hvala i neka počiva u miru uz neku od njegovih omiljenih pjesmica iz autobusa.

Tvoje vrime je sada, da "gori" naučiš neke ovom prekrasnom sportu i da postaviš mriže za sve nas koji te volimo i onda opet vjerojatno, vidimo se na nekom od semafora tamo "gori."

Komentari (11)

 • Počivao u miru božijem!

  oko 4 godina prije
 • Bia je velik covik,koji je uvik bia spreman pomoc.Neka mu je laka zemlja.

  oko 4 godina prije
 • Bija je čovikipo u odbojci i van nje za razliku od ovi današnji poltrona.Pokoj mu vječni!

  oko 4 godina prije
 • Počivao u miru božjem.<br />Tužno za Grad Kaštela. Tužno u tužnome Gradu. <br />Portal Grada Kaštela dobiva iz Španjolske obavijest o smrti legende kaštenaskog športa, posebice odbojke. <br />Gospodo tužna u tužnome Gradu, znate li što je Ivan, Mišo Klišmanić, Majstor sve napravio za kaštelanski šport? <br />Imao je nadimak Majstora odbojke.

  oko 4 godina prije
 • Nastavak 9233-<br /> U bivšoj i današnjoj državi, OK Kaštela je živio na gotovo savršenim temeljima koje je iskonstruirao i sagradio IVAN, MIŠO KLIŠMANIĆ, MAJSTOR ODBOJKE.<br />tužni Športski savez, tužnoga Grada Kaštela, tužni Ok Kaštela, tužne trenerske i sudačke udruge, ne daju nikakvog značaja legendi odbojke, bivšem učitelju, stvaraocu, umjetniku odbojke.<br /><br />Cijenjeni Ivane, MIšo Klišmanić, Majstore, plačem pišući ove riječi. Plaćem jer i sam nisam mogao u potrebito vrijeme prepoznati i poštivati Tvoje vrijednosti. <br />Plačem jer si napušten otišao sa ovoga svijeta. Jedina mi je utjeha da je kroz povijes veliki broj stvaraoca na sličan način preminula. <br />Laka i mirna Ti bila sudba nova.<br /><br />Bivši suradnik.

  oko 4 godina prije
 • Zamolija bi gosta 9233 da pročita bolje uvodni članak.Nije Portal dobija obavijest o smrti BARBA MIŠE iz Španjolske,već pismo povodom smrti.A svi mi koji smo bili na ispraćaju jučer na Lovrincu,znamo koliko je Mišo vridija i ka stručnjak i ka čovik.Još jedan put LAKA TI BILA ZEMJA PRIJATEJU!

  oko 4 godina prije
 • Danas je na utakmici Vala, minutom šutnje odana počast našem Miši.

  oko 4 godina prije
 • ajme bas sam tuzna, bio mi je najbolji trener. pocivao u miru božjem. :sad:

  oko 4 godina prije
 • nikola (Gost_8199)

  Prijavi administratoru

  Bravo Mario gospar Mišo je zaslužio jedan mogo veći oproštaj od Splita a pogotovo Kaštela.<br />Zakazala je i Hrvatska odbojkaška udruga Udruga sudaca i mnogi kojima je gospar Mišo bio trener,mentor,učitelj a ponajviše prijatelj.<br />Dragi prijatelju i kolega počivaj u miru.<br />Nikola Makivić Dubrovnik

  oko 4 godina prije
 • tek sad vidin ovu tužnu kolumnu, adio barba Mišo, bija si mi trener. Počivao u miru Božjem.

  oko 4 godina prije
 • Tužno plačem kuću ostavljam (Gost_8173)

  Prijavi administratoru

  Nema opravdanja za Tužni grad Kaštela šta ovom velikanu nije posvetio dostojan oproštaj kao nogometašu kao odbojkašu kao čovjeku.Ipak nije ga zaboravio vremeplov Kaštela objavom na You Tibe za sva vremena na kanalu niram45 .Pokoj mu duši i laka mu zemlja.

  oko 4 godina prije

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2215
Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8089
Poštovani, Edukacija "Održiva uporaba pesticida" generalno ima 3 modula: za profesionalne korisnike, za distributere i za savjetnike. ...