Obilježavajući Međunarodni praznik rada prisjećamo se uloge radnika u razvoju društva, njihove borbe kroz povijest, posebice za dostojanstvo i prava čovjeka koji svojim radom osigurava egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

Ove godine po drugi put Praznik rada obilježavamo u drugačijem ozračju, praznik koji predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta i upozorava da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

U ovim neizvjesnim vremenima epidemije važno je pokazati solidarnost i razumijevanje za izazove s kojima se svatko od nas pojedinačno suočava, te staviti naglasak na dosljedno poštivanje radničkih prava i očuvanje svakog radnog mjesta.

Zbog toga nas Prvi svibnja snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo  maksimalne napore zajedničkim radom i međusobnim uvažavanjem kako bismo prevladali poteškoće s kojima smo suočeni te osigurali sigurniju i bolju budućnost.

Drage Kaštelanke i Kaštelani, sa željom da u današnje izazovno vrijeme ne zaboravimo temeljne ciljeve prava na dostojanstven život i rad svakog pojedinca, čestitamo vam Praznik rada!

SDP Kaštela

 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij