hren

Udruga tjelesnih invalida Kaštela je u 2021. godini nastavila s pružanjem pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama u lokalnoj zajednici u okviru projekta „Nikada nije kasno II“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz program zapošljavanja žena – Zaželi – faza II.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područna služba Split i Centrom za socijalnu skrb Split, Podružnica Kaštela, a kroz njega je zaposleno 11 teže zapošljivih žena u dobi preko 50 godina na period od 12 mjeseci. Zaposlene žene brinu se o 66 korisnika s područja grada Kaštela, pružajući im pomoć prilikom organiziranja prehrane, pomoć u održavanju kućanstva, podršku kroz druženje i razgovor, posredovanje u obavljanju administrativnih poslova, pratnju i pomoć u socijalnim aktivnostima.

Na taj način su kroz projekt spojene dvije marginalizirane društvene skupine, od kojih su obje profitirale, i to nezaposlene žene su dobile priliku za rad i zarađivanje te tako unaprijeđuju svoj radni potencijal i smanjuju rizik od siromaštva, dok krajnji korisnici dobivaju potrebnu pomoć i podršku u svakodnevnom životu te im je poboljšana kvaliteta života i smanjena potreba za institucionalizacijom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij