hren
 

WTA BOL OPEN:
Na današnjoj konferenciji za medije u Splitu najavljen je skori početak turnira WTA 125K Series Bol Open. Ždrijeb će se održati 28. svibnja, a od 29. pa do 5. lipnja na zadovoljstvo domaće publike i svih ljubitelja tenisa Bol će opet postati domaćin vrhunskom profesionalnom ženskom tenisu.

Nakon uvodne zahvale partnerima i glavnom sponzoru projekta Atlantic Grupi, direktor turnira g. Feliks Lukas istaknuo je kako je domaćinstvo jednog WTA turnira posebno priznanje hrvatskom sportu te da je Bol ujedno i posljednja prilika tenisačicama za plasman u Rio obzirom da se skupljeni bodovi računaju i za Olimpijske igre.  „Naglasio bih i da je WTA Bol Open od velikog značaja zbog trenutačne pozicije u kojoj se hrvatski ženski tenis nalazi jer imamo brojne, izrazito talentirane igračice od kojih su neke već i prijavile turnir kao što su već etablirane Ana Konjuh, Donna Vekić i Petra Martić , nadolazeće teniske nade Jana Fett, Tena Lukas i Silvija Nirić kao i iskusne Darija Jurak i Ana Vrljić. No kao što znate, zbog drugih turnira i obveza igračica točna imena natjecateljica ćemo znati tek u drugoj polovici svibnja. U Bolu ove godine pripremamo pravi spektakl hrvatskog ženskog tenisa, djevojke će se boriti za nagradni fond od 125.000 USD.“ – nastavio je Lukas uz napomenu kako je održavanje turnira u drugom tjednu Roland Garrosa vrlo atraktivan termin, što je velika prednost.

Župan Splitsko-dalmatinske županije, g. Zlatko Ževrnja rekao je kako je održavanja ovako priznatih sportskih manifestacija vrlo važno za županiju koja izdvaja oko 8 milijuna kuna godišnje u turističku promociju, izrazivši svoju punu podršku organizatorima kao i dobrodošlicu svim sudionicima. Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, g. Joško Stella istaknuo je zadovoljstvo što će ovaj turnir doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Dalmacije, s naglaskom na činjenicu kako imamo idealnu klimu za cjelogodišnje pripreme za sve sportove, kao i za održavanje i drugih vrhunskih sportskih događaja.

Ipak, od svih, povratkom WTA turnira u Bol najzadovoljniji su Boljani koji se i danas rado sjećaju perioda od 1996. do 2013. godine kada je Bol bio najpoželjnija destinacija na Jadranu upravo zahvaljujući WTA turniru. Na konferenciji za medije bio je prisutan i načelnik Općine Bol, g. Tihomir Marinković koji je istaknuo i par zanimljivih podataka vezanih uz Bol i tenis: „Specifičnosti ovog turnira na svjetskoj razini su da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira, a uz turnir u Mallorci jedini je otok u kalendaru WTA. Ujedno, naše mjesto je posebno i po tome što je jedino na svijetu u kojem stadion ima više sjedalica nego čitav grad stanovnika.“

Uz odličan teniski program u Bolu će biti i sadržajno bogat popratni, zabavni program. Osim  planetarno popularnog švicarskog DJ-a, DJ Antoine-a koji će u Bolu promovirati svoj novi album „Provocateur“, na turnirskom beach partyju kao gošća nastupat će francuska pjevačica Luyanna, a ništa manje lijepa i talentirana nije ni kubanska plesačica Ana Karla Suarez (koja je svjetsku slavu stekla ulogom u spotu Enrique Iglesiasa za pjesmu „Bailando“) i koja će također bit dio večernjih programa u Bolu, za vrijeme trajanja turnira.
Uz zabavne, gastro i druge popratne događaje,  Bol će posjetiti i ugledni međunarodni poduzetnici u sklopu panel diskusija koje će za temu imati poticanje poduzetništva među mladima te kreiranje pozitivnog poduzetničkog okruženja.
O svim programima bit će govora detaljnije u narednom periodu, a svi zainteresirani za dolazak na WTA 125K Series Bol Open ulaznice mogu kupiti od danas, u svim poslovnicama Atlasa kao i on line na www.ticketshop.hr , gdje su osim ulaznica u ponudi i paket aranžmani.

Ženska teniska organizacija (WTA) je globalni lider u ženskom profesionalnom sportu s više od 2.500 tenisačica koje predstavljaju 92 nacije, s rekordnim nagradnim fondom od 129 milijuna $ na 55 WTA turnira i 4 Grand Slama u 33 zemlje. WTA Bol Open veliki je sportski uspjeh za Hrvatsku i Bol jer je u 2016. godini ekskluzivnu licencu za održavanje WTA turnira iz 125K Serie dobilo svega 7 turnira od čega su tri u Aziji, dva u SAD-u, te u Europi, uz naš Bol, još jedino francuski Limoges. Sve su to razlozi koji govore koliko je značajna prisutnost Bola u WTA kalendaru.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij