hren
 

Sa 6:4 u finalu Lige prvaka Jug je slomio Olympiakos i četvrti put postao europski prvak...

Jug CO – Olympiakos 6:4 (1:1, 2:1, 1:1, 2:1)

Finale Lige prvaka
BUDIMPEŠTA – Bazen Alfred Hajos, gledatelja: 6000
Suci: Margeta (Slovenija) / Alexandrescu (Rumunjska)

Jug CO: Bijač (13 obrana), Popadić Batina; Macan, Fatović, Lončar, Joković 1, Garcia 1, Ivanković, Vrlić, Perrone 2, Benić 1, Obradović 1
Trener: Vjekoslav Kobešćak

Olympiakos: Pavić (6 obrana), Galanopoulos; Mylonakis, Delakas, Gounas 1, Fountoulis 1, Smith, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis 1, Kolomvos, Mallarach, Vlachopoulos
Trener: Theodoros Vlachos

Igrač više: Jug CO 3/11; Olympiakos 3/10
Peterci: Jug CO 1/1; Olympiakos 0/0
Treće isključenje: Macan (25), Benić (30); Delakas (25)

Sjela nam je i ta Budimpešta. Tamo gdje nikad nismo imali uspjeha. Sve do danas. Na legendarnom Margitinom otoku Jug je postao prvak Europe. Kakva tri dana. Za povijest. Za četvrti dubrovački naslov najboljeg na Starom Kontinentu i prvog nakon deset godina čekanja.

Nakon tri uzastopna poraza u finalima od posljednjeg naslova, jugašima je morao čestitati Olympiakos. Baš kao i 2001. godine na starom Gružu kada je u vitrine spremljen drugi od četiri naslova europskog prvaka. Nisu se Grci mogli osvetiti Dubrovčanima niti su ovaj put uspjeli utakmicu odvesti u produžetak, odnosno na peterce.

Perrone MVP, Bijač najbolji vratar

Baš kao i kada je prije dvije godine Barcelonetu odveo do krova Europe, Felipe Perrone opet je pokupio nagradu za najboljeg igrača završnice. Nagradu za najboljeg vratara dobio je, naravno, Marko Bijač. Kako je branio, zaslužio je obje nagrade.

Dovoljne su ovaj put Jugu bilo 32 minute. I to kakve. Teške, tvrde, samo za one jakih živaca. Golovi su padali na kapaljku. U prvom poluvremenu tek pet, onaj peti bio je i prvo vodstvo Juga na utakmici. Fatović je pobjegao grčkoj obrani, a njoj ostalo ga zaustaviti za udarac s pet metara kojeg je za optimističan odlazak na odmor u gol pretvorio Felipe Perrone.

Tu su lovci postali Grci. Gounas je uspio slomiti dubrovačku obranu za 3:3 s igračem više, ali opet je Jug na kraći odmor zahvaljujući Garciji otišao s prednošću (4:3). Bijač, više ne treba ni spominjati, držao je Jug, Pavić, jednako se može reći, Olympiakos koji je igrao takvu obranu s igračem manje da je Jug teško uopće dolazio u čistu poziciju.

Jedna je prava nedostajala da se Jug odlijepi na dva plusa. Za to je bila prilika u minutu i pol uvoda posljednje četvrtine, ali obje takve otišle su u propast. Pet i pol minuta prije kraja Vlachopoulos je poravnao na 4:4, a onda se kao ukazao Maro Joković i progurao Paviću loptu ispod ruke za novo vodstvo Juga, za prvi jugov gol iz „igre“.

Ostalo je još samo pet minuta. Olympiakos je imao dvije prilike s igračem više da ponovno poravna, ali Bijač nije dao. Ona posljednja 37 sekundi do kraja bila je vrijedna naslova. Nije Jug ponovio grešku iz polufinala. Ne samo da je sačuvao loptu, već mu se i osmjehnula sreća. Nakon Perroneova udarca lopta se odbila prema Lončaru, a njega Grci povukli tako da bi i onaj nesretni sudac iz Azerbajdžana morao dosuditi peterac. U pobjedu ga je pretvorio Perrone. Za kolektivni skok u bazen. Za Jug na krovu Europe!

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij