hren
 


Hrvatska je stigla do svoje najviše pobjede u povijesti, na Rujevici je pregazila San Marino s 10:0 i u dobrom raspoloženju putuje na Europsko prvenstvo u Francusku...

Teško da dvoboj protiv San Marina može ući i u kategoriju ozbiljnijeg treninga za Hrvatsku. Već prvo poluvrijeme reklo je sve, Hrvatskoj je trebalo samo 20 minuta da postigne čak šest pogodaka i ponizi vrlo skromne goste.

No, privilegija je i biti reprezentativac San Marina. Odradiš smjenu na poslu, skupi se ekipa, putuje svijetom, odsjeda u hotelima i sparira profesionalcima diljem Europe. Mnogi sanjaju da uopće uživo i vide te igrače, a oni imaju priliku i igrati s njima.

Trebalo je 20 minuta da se otvori, a onda su golovi krenuli kao na pokretnoj traci. Bilo je prilika i u prvih 20 minuta, ali nedostajalo je preciznosti da bi u 21. minuti Hrvatska povela.

Luka Modrić odradio je najveći dio posla, pucao je s nekih 18 metara, lopta je na putu do gola pogodila Marka Pjacu i bilo je to dovoljno da vratar San Marina ostane na krivoj nozi i lopta lagano uđe u mrežu.

Bio je to okidač za nove golove. Drugi i treći došli su nakon ubačaja s lijeve strane. Prvo je Perišić asistirao Mandžukiću, a zatim i Dariju Srni za slične pogotke s druge vratnice te je u 25. minuti već bilo 3:0.

Nova tri pogotka pala su u razdoblju od 36. do 40. minute. Četvrti i peti bili su kopije, Srna je oba puta ubacio za Mandžukića koji glavom u padu zabija, a onda je uslijedio najljepši trenutak susreta, u 40. minuti Ivan Perišić iz slobodnog udarca krasno pogađa za 6:0.

Šestica na poluvremenu, a nastavak je slijedio u drugom dijelu.

U 51. minuti pao je i sedmi pogodak. Srna je nastavio seriju asistencija, ponovno je ubacio s desne strane, ovaj put nisko na peterac za Ivana Rakitića koji mirno zabija pokraj Simoncinija.

Uslijedile su brojne izmjene na obje strane, ali i oni s klupe znaju zabijati. U 59. minuti Pjaca je lijepo pronašao u sredini Nikolu Kalinića koji mirno pogađa praznu mrežu za povijesnih 8:0.

Nije pogodak, ali svakako treba istaknuti još dvije lijepe hrvatske akcije. prvo ona Kovačića i Kramarića koja je završila pokušajem loba Kramarića, a zatim pokušaj Vrsaljka iz voleja koji je dirao vratnicu.

U 73. minuti i deveti pogodak. Izveden je korner s desne strane, vratar San Marina nije uspio ukrotiti loptu, ona je pala točno do Kalinića koji pogađa praznu mrežu.

Deset minuta kasnije treći pogodak Kalinića i najljepši. Brza akcija Strinić za Perišića, niska lopta prema Kaliniću koji je petom podiže i šalje u mrežu.

Ostalo je do kraja tih 10:0, rekordnih i prvi put da Hrvatska postiže dvoznamenkasti broj pogodaka.

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul