HRVATSKA : ITALIJA 10:7
U potpuno drugačijoj utakmici nego prije dva dana protiv Španjolske, hrvatski vaterpolisti pobijedili su Italiju sa 10-7 (1-1, 4-3, 3-2, 2-1) i izjednačili se s Talijanima na vrhu ljestvice sa po šest bodova, a polovicu pogodaka naše reprezentacije postigao je Sandro Sukno.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, hladnoći i kiši, najbolji hrvatski vaterpolist posebno je raspoložen bio u trećoj dionici u kojoj je postigao sva tri pogotka naše reprezentacije. Zabijao je Sukno na sve moguće načine, pokraj i preko talijanskih blokova, a svaki od njegovih pogodaka dolazio je u važnim trenucima.

Već gol Andra Bušlje u 40. sekundi reprize londonskog finala nagovijestio je da će Hrvatska protiv Italije biti u drugačijem, razigranijem izdanju nego što je bila u kasnovečernjem terminu protiv Španjolske. Talijani su držali korak s našim vaterpolistima do treće dionice, jedino vodstvo (3-2) imali su u 12. mintu, ali i tada je Sukno odmah odgovorio na pogodak Bodegasa.

Sukno je svoj šou nastavio u trećoj dionici, kad je Hrvatska prvi put stigla do dva pogotka prednosti (6-4). Izabranike Ivice Tucka nije poremetio ni Figlolijev prljav udarac šakom u glavu Luke Lončara koji suci nisu sankcionirali. Nakon što su Talijani izjednačili na 6-6, Sando Sukno je s dva pogotka smirio tenzije i vratio mirnoću svojim suigračima.

Gallo je svojim drugim pogotkom smanjio zaostatak Italije svojim drugim pogotkom na početku posljednje dionice, ali su odgovorili Luka Bukić i Damir Burić golovima s igračem više, a do kraja dvoboja i Josip Pavić je zaustavio sve talijanske pokušaje.

Na ljestvici vodi Italija sa šest bodova. koliko ima i Hrvatska uz lošiju gol-razliku. Španjolska ima četiri boda, ali i utakmicu manje. Crna Gora i SAD imaju po dva boda, također s utakmicom manje, dok je Francuska na začelju bez bodova iz tri dvoboja.

Hrvatska bi uz očekivanu pobjedu protiv Francuske, natjecanje u skupini mogla završiti na prvom, ali i na trećem mjestu, ovisno o tome što će do kraja turnira napraviti Talijani i Španjolci.

U susretima posljednjeg, 5. kola, u nedjelju 14. kolovoza, sastaju se Hrvatska - Francuska, SAD - Italija te Španjolska - Crna Gora.

Hrvatska - Italija 10:7 (1:1. 4:3, 3:2, 2:1)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Garcia, Bušlje, Sukno, Krapić, Šetka, Macan, Bijač

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio, Gitto, Figlioli, Velotto, Bodegas, Fondelli, Gallo, C.Presciutti, N. Presciutti, Aicardi, Nopra, Del Luongo

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada