Dan uoči polaska u Skadar gdje će u četvrtak (20.45 sati) igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Kosova vratar i veznjak hrvatske nogometne reprezentacije.

Danijel Subašić i Mateo Kovačić složili su se kako bez obzira na izostanak Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjace "vatreni" u toj utakmici moraju ostvariti pobjedu, a tri boda očekuju i iz nedjeljnog susreta protiv Finske u Tampereu.

"Atmosfera je uvijek dobra, premda nije ugodno što nam nedostaju Modrić, Rakitić, Lovren i sad Pjaca. Međutim, imamo dosta kvalitetnih igrača koji ih mogu zamijeniti. Najvažnije je sada krenuti s kvalifikacijskim pobjedama", izjavio je Subašić i dodao:

"Kosovo nam je svima nepoznanica, ali napravit ćemo video-analizu i izbornik će nam predočiti sve što treba. Najbitnije je da budemo koncentrirani, pametni, da uđemo sa 100 posto od početka te uzmemo sva tri boda".

Subašić ove sezone uživa i u dobrim rezultatima Monaca, koji je trenutačno drugi na ljestvici francuskog prvenstva, a u prva dva kola Lige prvaka je osvojio četiri boda.

"Lijepo je kad nam u klubu sve dobro ide, uspješno smo ušli u prvenstvo i treba tako i nastaviti. No, to je najteže u nogometu, ostati na visokoj razini, ali nadam se najboljem i ostvarenju cilja, novom plasmanu u Ligu prvaka", zaključio je hrvatski vratar.

Mateo Kovačić je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Real Madrida u početnoj postavi zamijenio ozlijeđenog Luku Modrića, a isto bi se moglo dogoditi i u nadolazećim reprezentativnim ogledima.

"Već je dovoljan hendikep bio izostanak Modrića, Rakitića i Lovrena, a sada je otpao i Pjaca koji također mnogo daje reprezentaciji, no koga nema bez njega se može i mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih nadomjestimo kolektivom. Pojedinačno ih, naravno, ne možemo zamijeniti", prokomentirao je Kovačić.

Kovačić je kazao kako je spreman preuzeti odgovornost i u reprezentaciji u utakmicama protiv Kosova i Finske.

"Uvijek se može bolje i radim na sebi. Prva mi je godina u Real Madridu bila dosta teška, no tu sam i dobro se osjećam. Svi žele igrati, a izbornik će na kraju odlučiti. Moramo biti usredotočeni na svoju igru i pokazati svoje najbolje lice. Moglo bi biti teško, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da dobijemo obje utakmice", zaključio je Kovačić.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara