hren
 

DRAMA SVIH DRAMA
Sudar titana, tako je jedino ispravno nazvati možda krucijalni, svakako najiščekivaniji meč finala Davis Cupa između Marina Čilića i Juana Martina del Potra. Meč dvojice velikana možete pratiti UŽIVO od 14.00 sati na portalu Sportskih novosti.

Meč se nije ni zahuktao, a predjelo je već bilo na stolu. Od prvih minuta Čilić nam je servirao umjetnost. Već u drugom gemu napravio je break. Prvo lob, pa odlično „miksanje“ igre koje je Del Potra prisililo da dvaput pogriješi. Dok ste trepnuli, forhend u kut terena odveo ga je na 2-0.

U petom gemu Del Potro je propustio čak pet šansi za break, ali u sedmom je vodstvo iščeznulo nakon što je Čilić promašio bekhend. Olimpijski viceprvak se trgnuo iz početne letargije i pokazao da je itekako prisutan. Ostali su ravnopravni do tie-breaka, gdje je Čilić iz svoje škrinjice izvadio neke od najboljih poena ove sezone. Dva mini-breaka odvela su ga do 3-0. U sljedećem poenu još jedan šmekerski lob, kada je Del Potro očekivao dijagonalu. Za 6-2 grandiozan pasing „iz džepa“, nakon kojeg je Delpo nekoliko sekundi nepomičan stajao uz mrežu. Spektakularan kraj prvog seta, koji je trajao 71 minutu.

Na početku drugog seta Čilić je htio iskoristiti provjeren recept i odmah se otisnuti u vodstvo, no Del Potro je izvukao break-loptu. Izdržao je četiri gema, a zatim poklonio Čiliću ono što je malo prije spasio. Na sučevu opomenu zbog odugovlačenja nadovezala se dvostruka pogreška i Marin je poveo 3-2.

U ostatku seta na trenutak se činilo kao da Del Potro diže ruke. Nekoliko lopti odletjelo je na tribine i u video-zid, a Čilićeve paralele i duboke lopte razotkrivale su nemoć. Frustracije su dosegnule vrhunac kada je Marin kod 5-2 asom spasio break-loptu.

Ipak, u trećem setu naglo otrežnjenje, opomena da se šampanjac ne otvara prerano - naročito ne u Davis Cupu. Svoj povratak među žive Del Potro je najavio lobom kroz noge na početku seta, što je bilo remek-djelo cijelog vikenda, možda i sezone.

Argentinac je nakon toga imao dvije break-lopte za 2-0. Čilićev reakcija? As. Pa još jedan. I još jedan. Ostao je hladan kao špricer.

I kad smo već mislili da ćemo gledati novi tie-break, Međugorac je pokazao da je ipak čovjek od krvi i mesa. Del Potro je kod 6-5 stigao do tri set-lopte. Čilić je spasio dvije, a na trećoj izašao na mrežu i pogledom ispratio pasing. Argentina je smanjila na 1-2 u setovima.

Sljedeća opasnost prošla je kod 1-2 u četvrtom setu, kada je Del Potro imao 15-40, a Čilić se po dobrom starom običaju iščupao asovima. Strepili smo i dva gema kasnije, mirišalo je na 0-30, no Delpo je napravio „bedastoću“ zbog koje se morao izlupati reketom po glavi. Zatražio je provjeru dobre Čilićeve loptice taman prije nego je naš tenisač promašio smeš.

U desetom gemu, svijetloplavi dio dvorane opet je eruptirao. Dogodila se repriza trećeg seta. Ponovno 0-40, dvije break-lopte spašene, ne i treća. Opet peti set…

U petom setu igralo se gem za gem, ali Del Potro je stigao do breaka u ključnom trenutku i imao priliku servirati za meč što mu je u konačnici i pošlo za rukom.

Izvor: Sportske Novosti


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij