hren
 

Peti, odlučujući dvoboj finala Davisovog kupa, unatoč podršci zagrebačke Arene, nije bio Karlovićev. Div sa Šalate poražen je u tri seta (6:3, 6:4, 6:2) od Federica Delbonisa, koji je time Argentini donio prvi Davis Cup naslov u povijesti.

Tek u početku prvog i trećeg seta je Karlović djelovao opušteno. Ali ne kapitalizirajući dobre poteze. Katkad bi Delbonis izvukao neugodnu situaciju servisom, a češće bi odigravao izvanredne udarce.

U meču života Delbonis je ostavio Karlovića na samo 67 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, izborivši devet break-lopti i bivajući stalna ugroza protivničkom servisu

Atmosfera

Očekivano, mnogi gledatelji uzeli su predah nakon maratona Čilića i Del Potra. No, u posljednjem meču, kada je Hrvatskoj trebala najveća podrška, mnoga sjedala ostala su prazna, i to tijekom cijelog meča. 

K tomu, splasnuo je i entuzijazam hrvatskih navijača, dok su Argentinci nastavili bodriti svojeg predstavnika na terenu na jednako bučan način kao tijekom cijelog susreta.

Delbonis je fantastično reternirao. Kapetan Orsanic ga je, očito, izvrsno spremio za dvoboj s Karlovićem, što i ne čudi, jer je argentinski izbornik u igračkoj karijeri bio specijalist za parove. Prijemi s njegovog reketa počesto su uzrokovali Karlovićeve pogreške, a odlično servirajući, Delbonis je dopustio tek dvije break-lopte, od čega je obje spasio.

Mirnoća i hladnokrvnost bili su tek na jednoj strani, onoj argentinskoj. Delbonis je zaključio veliki preokret, sedmi u povijesti nakon 1:2 u finalu, donijevši veliku radost čitavoj naciji.

Ovo je prva argentinska "Salatara". Nakon četiri neuspješna pokušaja, od Vilasa do Del Potra prije pet godina, Argentina je konačno osvojila ono što toj velikoj teniskoj zemlji pripada.

Hrvatska će pamtiti tri velika teniska dana u Areni, fantastičnu atmosferu i dramu svojstvenu Davis Cupu. Sljedeći hrvatski susret u znamenitom natjecanju je za nešto više od dva mjeseca, kada natjecanje kreće ispočetka, a Hratska u prvom kolu Svjetske skupine dočekuje Španjolsku.

DAVIS CUP, finale: Hrvatska - Argentina 2:3
Nedjelja, pojedinačno:
Marin Čilić (Hrv 1) - Juan Martin del Potro (Arg 1) 7:6 (4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6.
Ivo Karlović (Hrv 2) - Federico Delbonis (Arg 2) 3:6, 4:6, 2:6.

Subota, parovi:
Marin Čilić/Ivan Dodig - Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3.

Petak, pojedinačno:
Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2.
Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6(6), 3:6, 5:7.

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij