SADA JE SIGURNO
Krovna europska nogometna organizacija UEFA potvrdila je ranije najavljivane promjene u najsnažnijem klupskom kontinentalnom natjecanju Ligi prvaka, odlučeno je na današnjem Izvršnom odboru u Nyonu, a piše na službenim stranicama UEFA-e.

Prema novom, čak četiri prvoplasirana kluba iz četiri najjače lige će izravno u skupine Lige prvaka, a novost su i termini. Naime, i utorkom i srijedom će po dvije utakmice počinjati u 19 sati, a ostalih šest u 21 sat. Navedene promjene na snagu stupaju od 2018. godine.

Cilj je, dakako, povećanje gledanosti i samim tim prihoda od TV prava, a UEFA je odlučila i olakšati klubovima iz manjih zemalja. Svi takvi klubovi koji ispadnu u kvalifikacijama Lige prvaka ići će u kvalifikacije za Europsku ligu, za razliku od dosad kada je velika većina njih svoje ples u Europi završavala ispadanjem u kvalifikacijama Lige prvaka.

Nije poznato kako će točno izgledati kvalifikacije Europske lige, više bi se trebalo znati uskoro, a li nema sumnje kako najjača europska natjecanja polako ali sigurno doživljavaju promjene koje idu u smjeru povećanja gledanosti i zarade.

Hrvatski prvak po ovome ne bi trebao brinuti ako ispadne prije 3. pretkola Lige prvaka, ali isto tako hrvatski klubovi bi mogli imati još teži put do skupina Europske lige, obzirom na veći priljev protivnika iz najjačeg natjecanja.

Izvor : Sportske Novosti


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_3025)

    a di bi vi igrali..;)

    oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara