hren
 

SKUPŠTINA HNS-A
Dvojbe i nije bilo, sve točke dnevnog reda redovne Skupštine HNS-a prošle su jednoglasno i uz aklamaciju. S predsjedavanjem Davora Šukera, realno, ništa se drugo nije ni očekivalo: uz nekoliko efektnih filmića i pregled (uspješne) nogometne 2016., nogometna vlada zaključila je da se nalazi na istome brodu kojeg krasi zajedništvo i prosperitet. Na tom se brodu, ipak, osjećaju samima...

- Iz potpuno iracionalnih razloga događa se problem sinergije politike i nogometa, što je nezamislivo. To je protiv interesa i jedne i druge strane. Koristim prigodu kako bih sve pozvao da stvorimo uvjete da se ti odnosi dovedu do nivoa koji bi bio u interesu obje strane. Pritom svi mi nogometni djelatnici moramo voditi računa da osobnu taštinu stavimo sa strane, i da se nikad ne zamorimo u inzistiranju na stvaranju klime koja bi donijela dodatni zahtjev, tu prije svega mislim na stanje infrastrukture koja je na sramotnoj razini, u odnosu i na regiju. Tu ne mislim samo na stvaranje nacionalnog stadiona nego na stadione u svim velikim gradovima - iskazao je zahtjeve HNS-a i počasni predsjednik, Branko Mikša.

- Nogomet je uspješan i nasmijan, zašto to nekome smeta - istaknuo je Šuker i nastavio:

- Imam veliko povjerenje u novoizabranog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, imamo pozitivne odjeke posjeta predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, imamo iza sebe uspjehe na svim poljima. Spominju nam Zakon o sportu, a primjenjujemo ga. I to 100%, bez obzira na to što je 100 članaka loših, a samo tri dobra. Infrastruktura? Pa nismo mi građevinska firma! Navijači? Zamislite tragedije: 600.000 eura smo izgubili na jednoj utakmici bez gledatelja, a protiv Češke smo dobili 100.000 eura kazne, izgubljen bod i nerede o kojima je brujila Europa. Očekujem da MUP i policija učine svoje, jer mi smo nemoćni, svatko u svojoj domeni mora odraditi svoj posao, HNS se bavi nogometom i nema instrumente da bi pomogao u toj borbi. Sport sportašima, politika političarima, no napravit ćemo sve da stadion bude pun s Ukrajinom, hajdemo ga proglasiti 'danom D' za hrvatski nogomet, dolazak je obećao i premijer Plenković, idemo pokazati svijetu one slike kada je potpredsjednik islandskog saveza bio najglasniji na stadionu... Tražimo ujedno od države da nam napravi jedan pristojan stadion, bilo gdje u Hrvatskoj. Neka uzor bude Budimpešta, gdje je potporom Orbanove vlade niknula Arena za 45 milijuna eura... Vjerujem u Plenkovića, jer što se infrastrukture tiče, gore ne može biti.

Žulja Šukera, odnosno HNS, i raspodjela državnog novca

- Milijardu kuna se slijeva u hrvatski budžet od kladionica, kakva je to raspodjela gdje samo 120 milijuna završi na računu HOO-a. Mi od daljnje raspodjele dobijemo 1 posto našeg budžeta. Ma želim ja kulturi 10 puta veći budžet, ali taj graf za sport ide dolje, i pitam se dokle?

Ipak, premda se Čeferinov posjet okarakterizirao pozitivnim, i dalje zvoni izjava predsjednice u kojoj je istakla kako želi da se nogomet vrati navijačima, i depolitizaciju i potpunu provedbu Zakona o sportu.

Na jasno pitanje smatra li da je Kolinda Grabar-Kitarović na njihovoj strani, Šuker je bio najdirektniji:

- Ne!

Na sve kazano taj je 'teški' odgovor prizvao pitanje JL-a o prijeporu mišljenja o nogometu između Plenkovića i Grabar-Kitarović. Pitanje koje je dobilo svakakav, samo ne jasan odgovor:

- Ako ste vidjeli što mi radimo, mi igramo nogomet i držat ćemo se nogometa. Koliko ste loših komentara napisali o nogometu, a i dalje se igra. No, mi smo jedinstveni, sve županije i sportski djelatnici, a znate da dolaze i lokalni izbori. Bit ću svoj, dok god budem trajao u hrvatskom nogometu, bit ću svoj - rekao je Šuker.

Što god to značilo...

Izvor: Sportske Novosti


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_4156)

  Sukeru koliko si proputova od kad su te staviki na to misto Koliko je to kostalo. Spava si u najskupljim hotelima zderanajskuplju pizu.Vozia se taxijen di si tija. KO JE SVE TO PLATIJA?

  oko 3 godina prije
 • šahista 100% (Gost_8180)

  4156 eto ti nebi ždera i spava u najskupljin otelin da ti se pruži ta mogućnost = u svom životu nisi njanko zaradija 113 euri i šupjega si kako čarap tako i takujina = samo ća ste Vi milijunima svitlosni godin daleko od džentelmentskog ponašanja D.Š.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7533)

  Odgovara: # 412009

  aDezeova skula.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij