hren
 

ZIMA, PROLJEĆE, LJETO 2017.
Veliko pospremanje očekuje Hajduka, premda u Poljudu neće nužno brzati s odlukama tko jest, a tko nije.

Računa se, najprije pripreme, a onda i cijelo proljeće zapravo je filtar za odluke.

Ova priča između je promišljanja sportskog direktora Marija Branca, te naših naznaka i procjena, dijelom i subjektivna, a tiče se veznog reda, napada i pričuva bijelih. 

ZADNJI VEZNI: Jefferson, Kožulj, Gentsoglou, T. Bašić – Žef će konkurirati i među stoperima, ali smo ga dosad gledali kao zadnjeg veznog, sa svim nedostacima. Zbog njih je blizu odlasku, u ljetnoj projekciji. Ako se ne pokaže ovog proljeća. Baš kao i Grk Gentsoglou za kojega treba izdvojiti 50.000 eura.

Grk nije razočarao Branca, ali bi morao pokazati nešto više nego dosad, jer razočarao je – publiku. Zato je blizu odlasku. I to je šansa za Tomu Bašića da ovo bude proljeće njegova lansiranja. Kožulj je standardiziran i dobra kupovina. Tu se kao novak spominje Dinko Trebotić jer ga Carrillo poznaje i cijeni iz doba Videotona, oni se i redovito čuju.

Povratak Andrije Balića na posudbu ne čini se realan, tko bi tu zapravo bio na dobitku, a financijsku konstrukciju je teško sklopit. Ali i povratak Marina Ljubičića se javlja kao opcija.  

OFENZIVNI VEZNI: Vlašić, Barry, Vojković, Maganto – proljeće Nikole Vlašića, tako se očekuje, nije on postao drugačiji igrač prošle godine, nego ga je pratio peh. Carrillo ima zadatak da iz njega izvuče najbolje i preokrene trend. Barry ima tehniku, ali da li za njega vaditi pola milijuna eura? Ako ga se može u projekciji preprodati za više od milijuna, zašto ne? No, to je velika dvojba i rizik i stvar procjene ovog proljeća.

Tu je mladi Vojković kojega je Carrillo gurnuo u vatru prije mnogih u finišu protiv Dinama, svidjela mu se njegova tehnika, a Maganto je praktično "aut", čeka se samo objava. U veznom redu, rekosmo, očekujemo i popunu u prijelaznom roku.

KRILNI NAPADAČI: Erceg, Tudor – u njima se krije posebna vrijednost "bijelih", Erceg je pokazao svoje kvalitete, a Tudor je prošao kroz "nemilost" trenera Pušnika koji ga je najčešće ostavljao na klupi, te je zavrijedio naklonost Čačića za turneju po Kini. Njih dvojica trebali bi biti oslonac europskog proboja i Hajdukova oklada i za prvi sastav, ali i za buduće dobre prodaje, koje se ne bi smjele dogoditi prije 31. kolovoza.

NAPADAČI: Futacs, Said, Ohandza – klasa A je Futacs i Branco nije sklon da ga se prodaje, nego bi s njim zakucao na europska vrata. Neka uđe i u reprezentaciju Mađarske, digao bi sebi cijenu. Futacs bi trebao biti fiks.

Said je upitnik, je li se dovoljno iskazao? Počeo je dobro, pa potonuo. Ohandza bi mogao ostati e da potpiše ugovor, ali kako se sve odvija očito je da Hajduk i Ohandza idu prema svome kraju. Ohandzi k tome ugovor istječe na ljeto. Spominje se kao mogućnost Mario Jelavić, bivši hajduk sad u Solinu, skakač kao 'alter Futacs', u trendu da se vraćaju bivši domaći.

PRIČUVE: Bencun, J. Bašić, Kalik, Mujan, Mastelić, Rapaić – oni su prateći kadar, Bencun i J. Bašić oporavljenici nakon predugih ozljeda i u posebnom statusu.

No, Hajduk smjera igrati i u drugoligaškoj konkurenciji na ljeto, pa i o tome treba voditi računa.

Jasno je da nisu (odmah) u prvom planu za prvu momčad. Međutim, nismo ih tretirali ni u jednoj skupini.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_3004)

    od kada..ovaj alfirevic..pjesnik..pise svoje krlezijade..hajduk je isa na kvasinu..;)

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij