hren
 

LOŠA VIJEST
Momčad Manora proglasila je stečaj i veliko je pitanje hoće li nastupiti sljedeće sezone. U ekipi krive gubitak važnih 11 milijuna eura zahvaljujući dramatičnoj Velikoj nagradi Brazila na kojoj je Sauber uspio skupiti više bodova...

Manor je i prije dvije godine bio na rubu propasti, otpisan od svih nakon tragične nesreće Julesa Bianchija koja je ionako mali broj sponzora udaljila od ekipe. Tada se ta momčad zvala Marussia, no uspjela je nekako opstati pod imenom Manor te u prošloj godini imati nekoliko zapaženih nastupa, posebice od strane Pascala Wehrleina koji je desetim mjestom osvojio i bod za ekipu u Austriji.

No, nije to bilo dovoljno za izbjeći posljednju poziciju u poretku konstruktora i Manor je sada na rubu nestanka. Izgubljenih 11 milijuna eura u utrci u Brazilu u kojoj je Nasr donio Sauberu krucijalne bodove u borbi za deseto mjesto konstruktorskog poretka čini se da je dotuklo ovu malu ekipu.

'Odluka da proglasimo stečaj je tužan kraj dvogodišnje ere ove ekipe. A sve je išlo u pravom smjeru do dramatične utrke u Brazilu,' priznaje vlasnik ekipe Stephen Fitzpatrick koja je zaista napredovala otkad ju je on otkupio, no nije to bilo dovoljno, jer sponzori su okrenuli leđa.

Fitzpatrick će pokušati prodati ekipu u sljedeća tri mjeseca, a ako se to ne dogodi, Formula 1 će ostati na deset konstruktora.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij