hren
 

Gostujući u Pressingu Miroslav Ćiro Blažević kazao je što misli o aktualnom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Anti Čačiću.

Treba li Davor Šuker otići i odlazi li on s čela HNS-a?

Obzirom da ste vi počeli biti jako vjerodostojni, nije to kompliment nego konstatacija, dobro sam upućen u situaciju u HNS-u jer je pratim. Šuker i Mamić meni nisu skloni i na neki način su mi starost učinili nesretnom. Imao bih puno razloga da kažem protiv, ali ne mogu istini za volju. Šukera je apsolutno nemoguće maknuti. Dozvolite da znam. Kako su oni rentabilni, njihov Savez je novaca pun kao brod, kako bi Mamić rekao popularno. Šuker je član UEFA-e, on je planetarna istinska zvijezda. Bio sam nedavno u Sevilli kada je 60.000 tisuća skandiralo njegovo ime. Šukeru su svi savezi dostupni i reprezentacija je prva u grupi.

Odakle sada ova priča da Šuker odlazi?

Šuker nije popularan među novinarima jer im ne pridaje nikakvu važnost, što je jedan evidentan hendikep. Netko je rekao da Šuker odlazi jer želi da otiđe. Ali Šuker ne može otići.

Zar nije priča krenula kada je u Hrvatsku došao prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin i da se sve tumači promjenom i politike i paradigme, te da nema više potporu niti predsjednice, te da ljudi oko Zdravka Mamića imaju problema s njim.

Uvjeravam vas, utopija.

Je li Vam žao zbog toga? Jeste li za to da Šuker napusti tu poziciju?

Ne mogu biti protiv Šukera. Ne mogu biti protiv svoga djeteta, bez obzira što on napravio. Šuker je untouchable u tom Savezu. Jedini koji bi ga mogao smijeniti, to nije politika koja si to utvara da može, jer je genijalni Mamić to tako posložio da on uvijek ima ruke. Jedini koji bi ga mogao smijeniti jest Mamić, što je apsolutno nemoguće jer su oni su dva tijela, a jedna duša.

Je li Mamić vladar hrvatskog nogometa?

Apsolutni. Neka si svako izbije te iluzije. Ja sam alergičan na tu činjenicu, ja sam se razbolio zbog te činjenice, ali to je tako. Mamić je apsolutni gospodar, on ima ruke, sve su to njegovi igrači. Oni mu mogu jedino izglasati nepovjerenje, ali to je nemoguće. Prema tome, Šuker je bio i ostao predsjednik HNS-a.

Kolega Reić u Jutarnjem listu je napisao da iza ovih navoda Vi stojite.

Toliko sam jadan što je netko to napisao. Nisam htio citirati Reića jer mi je obećao da će to odmah demantirati. Ali ja se ne bavim zavjerama niti sam sklon da nekoga kritiziram, ja samo konstatiram. Vaša kuća zaslužuje jedan takav dijalog jer vi uistinu zastupate istinu i činjenice. Sada bih ja trebao zato što me je Mamić izbacio iz kluba zato što sam bio prvi... ne mogu im oprostiti - da su oni imali manju alergiju prema mene, bili bi prvaci svijets s Nikom Kovačem - samo da sam mogao nešto sugerirati. Bili bismo prvaci Europe ljevom rukom, a oni izgube od Portugala. Mi napravimo debakl, jedna ekipa koja je jedna od najboljih na svijetu izgube od Portugala.Isti taj Wenger je rekao: 'Prvaci Europe mogu biti samo Hrvati jer imaju najbolju ekipu'. Tko je gledao tu utakmicu, vidjelo se da je ekipa ostala bez trenera, bez njegovog učešća u strategiji. Čačić se vraća na aerodrom kao heroj jer većina naših sportskih novinara se želi dodvoriti Mamiću. Dočekali su ga kao kralja. Toliko su ga dočekali kao kralja da je počeo sebi utvarati da je meni rekao: 'Šefe, izvinite, ali ja sam sam bolji trener od vas'.

Nije bolji trener od vas?

Kod Gige u šupi je bolji trener.

U prošloj godini je ušao u top 10 najboljih trenera. Kako to tumačite?

Ja sam bio proglašen prvim trenerom svijeta od mojih kolega. To nije nikakvo mjerilo. Deseti biti s ovakvom reprezentacijom, koja je komponirana od najboljih igrača svijeta...

Je li Čačić rješenje za dalje?

On će biti rješenje dok god Mamić tako hoće.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE!

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij