STIPE MIOČIĆ obranio je pojas prvaka teške kategorije! U prvoj rundi UFC-a 211 nokautirao je Juniora dos Santosa i osvetio posljednji poraz u karijeri.

Od tog poraza prošle su tri godine, Stipe je nanizao pet pobjeda protiv najjačih boraca svijeta, srušio prvaka i posljednja četiri protivnika završio prije kraja prve runde. Ostvari li još samo jednu pobjedu postat će najdominantniji teškaš u povijesti UFC-a.

Dos Santos je ušao u oktogon prvi put nakon travnja 2016. kada je u Zagrebu pobijedio Bena Rothwella. Nakon peripetija oko borbe Fabricija Werduma i Caina Velasqueza Brazilac je neočekivano dobio priliku boriti se za titulu koju je nekoć držao. Bio je uvjeren da ovaj put može završiti Stipu prije sudačke odluke, a onda je pao već nakon prvih par udaraca.

Obojica su krenula oprezno, ali ubrzo su ušli u razmjenu udaraca. Stipe je napao, pogodio par low kickova i direktom prvi put pokazao Dos Santosu da misli ozbiljno. Samo par trenutaka kasnije Miočić je pogodio novi direkt, a Cigano zateturao, s još par udaraca ga je srušio na koljena i završio udarcima u glavu prije nego što je sudac prekinuo borbu. 

Hladnokrvno je došetao do kaveza i na isti način odradio još jedan težak izazov. Svijet je još jednom ostao impresioniran lakoćom kojom Stipe ruši najčvršće protivnike i pitanje je ima li u UFC-ovom rosteru ijedan koji ga može skinuti s vrha.

Stipe Miočić pokupio je i UFC-ov bonus za borbu večeri.

UFC 211, glavni program rezultati:

Stipe Miočić - Junior dos Santos (teška kategorija) KO, 1. runda

Joanna Jedrzejczyk - Jessica Andrade (slamka kategorija), jednoglasna odluka sudaca

Demian Maia def. Jorge Masvidal (velter) - podijeljena odluka

Frankie Edgar def. Yair Rodriguez (perolaka) - TKO, 2. Runda

David Branch def. Krzysztof Jotka - odluka sudaca

Izvor : Index.hr


KOMENTARI: