MOŽDA IM FALI MOTIVA
U zadnja dva tjedna Lokomotiva je protiv Rijeke i Hajduka osvojila 4 od mogućih 6 bodova. A u zadnjih osam sezona ista ta momčad je protiv Dinama od 75 mogućih bodova u Prvoj HNL dosad uzela – jedan jedini bod!

Eto novih argumenata u prilog jednom od Hajdukovih deset zahtjeva/prijedloga prema HNS-u da se broj igrača na posudbi iz jednog kluba u drugi ograniči na samo jednog, a ne da su kao dosad po dostupnim podacima čak šestorica igrača Dinama na posudbi u Lokomotivi. Jer da su propozicije takve kao što Hajduk inzistira, da klubovi jedan drugom mogu posuditi samo jednog igrača, onda bi sigurno povjerenje u hrvatski nogomet bilo puno veće.

Lokomotiva je prvo na svom terenu svladala Rijeku 1:0, sasvim zasluženo, i time je zakuhala utrku za naslovom prvaka. A onda je i na Poljudu, ništa manje zasluženo, osvojila bod, ili Hajduku u utrci za treće mjesto s Osijekom otkinula dva. Dakle, i s ponajboljim momčadima u državi se Lokomotiva uspijeva nositi.

Sa svima osim Dinama. Protiv sastava iz Maksimira je u osam sezona u 25 susreta, igrajući tzv. “El Dinamico”, osvojila tek nevjerojatan jedan bod, odnosno 1,3 posto mogućih bodova. A ono drugo što pritom bode oči je brojka od čak šest igrača Dinama koji su ove polusezone na posudbi u Lokomotivi, a to su Šemper, Rrahmani, Majstorović, Karimi, Cekici i Radonjić. A tu su prema transfermarktu još trojica koja su tijekom ove sezone stigla iz Dinama, nakon rastanka s klubom s Maksimira, te još četvorica koja su ranije došla iz istog kluba.  

A u osam prvoligaških sezona Lokomotive prema podacima transfermarkta čak 91 transfer napravljen je na relaciji iz Dinama u Lokomotivu (iz Dinama, Dinama II i juniora Dinama), od čega je u 48 slučajeva bila u pitanju posudba. Jedan od deset zahtjeva/prijedloga koje je Hajduk poslao HNS-u je i da se ograniči broj igrača na posudbi. Argumenti su na strani Hajduka i zdrave logike. Primjerice engleska Premier liga ne dopušta uopće igraču na posudbi da nastupi protiv svog matičnog kluba, a sve kako ne bi bilo nikakvih potencijalnih “repova”.∙

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: