hren
 

TREBALA je to biti rutinska pobjeda legendarnog Mannya Pacquiaoa (38), no pretvorila se u veliko iznenađenje. Australac Jeff Horn (29) je na stadionu u Brisbaneu pred 50.000 ljudi pobijedio Filipinca jednoglasnom sudačkom odlukom i oteo mu pojas prvaka u velter kategoriji po WBO verziji.

Nakon 12 dugih rundi, suci su bodovali borbu 117:111, 115:113 i 115:113 u korist Australca, koji je prije nego što se počeo baviti boksom radio kao učitelj. Filipinac je bio veliki favorit u ovom meču nakon kojeg je ponovno želio izazvati Floyda Mayweathera, no od samog početka našao se pod velikom Hornovim pritiskom. Kako je meč odmicao, Manny je uspio vratiti ravnotežu u meč, a u devetoj rundi je bio jako blizu pobjedi.

Pacquiao je uspješno plasirao 32 posto svojih udaraca, a Horn samo 15, no suci su presudili u njegovu korist.

"Oduvijek sam vjerovao u sebe, da mogu ovo ostvariti. Tko je sljedeći? Mayweather? Zašto ne, neka dođe", govorio je emotivni Horn, koji je Pacquiaou nanio sedmi poraz u karijeri. Filipinac je izgubio četiri od zadnjih devet borbi i priče o njegovom uskorom povlačenju sada su dobile još jače temelje.

Njegov trener Freddie Roach rekao je prije borbe da će ga pokušati nagovoriti da se umirovi ako izgubi od Horna.

"Ovo je bilo jako teško, moram priznati da nisam očekivao ovakvu borbu. Sudačka odluka je takva kakva jest i to poštujem", rekao je Pacquiao s kojim se ne bi složile neke legende poput Lennoxa Lewisa.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI: