hren
 

BRAVO ZA BIJELE!
Golovi ne trebaju, da bi bili zadovoljni! Sa 0:0 u džepu, kao s malom pobjedom, "bijeli" su izvukli po što su došli! Nisu ni dali, ali nisu ni primili, pa u Splitu idemo iznova. Kao da se ovdje u Danskoj nije ni igralo. A to je fantastično, iz Poljuda se Europa vidi!

Jasno je bilo i prije da će se o proboju u iduću rundu odlučivati tek idućeg četvrtka, bilo je iluzorno očekivati da se sve riješi isti čas i odmah, u zemlji lego-kocaka i Andersenovih bajki.

No, Hajduk je kocke već dobro posložio i sad čeka da u četvrtak ispiše vlastitu europsku bajku.
Hamletovski bili il' ne biti odigrat će se u Poljudu i Hajduk ima izuzetnu šansu da se po četvrti zaredom probije do play-off runde kvalifikacija za Europsku ligu.

Što nije mala stvar, znajući kako je prvi protivnik bio Levski, klub od imena i tradicije, a sada Brondby čije su prostorije urešene podsjetnikom, slikama veličinama kao što su Laudrup, Vilfort, Ebbe Sand, primjerice, premda danas Brondby nije tako dobar i ne "piza" kao nekoć. Živi na staroj slavi. Ali je protivnik vrijedan svakog respekta.

Kao što smo u Dugopolju pisali nakon prve utakmice protiv Levskog, rezultat je mini, 0:0, ali je nada – maksi.

Maksimalna nada u uspjeh!

Ovo nije bila utakmica za pamćenje, ali previše smo iskusni da bismo serviranom jelu zagledali u začin.

Ako je prezentiran nogomet bio siromašan, borbeno mrvljenje, zato je taktika bila kolosalna. A ugođaj - dojmljiv, navijalo se iz sveg glasa, bubnjalo, grleni Danci, a i naši se nisu dali, nikako, premda su bili brojčano podređeni.

U finišu se zapjevali Dalmaciji i raspojasali se u zasluženom zadovoljstvu. 

Naš taktičar Joan Carrillo, na klupi Hajduka, strateg, pročitao je i zakočio igru Brondbyja.
Hajduk je djelovao skladno, blisko postavljen u sve tri linije i maksimalno koncentriran da osujeti, pokida niti igre i zamisli Nijemca Zornigera koji vodi šareno društvo u ime Danaca.

Ne treba biti estetski osviješten u ovom trenutku, u redu, nije se umiralo u ljepoti, ali trebalo je otrgnuti ovdje rezultat koji otvara vrata Europe.

Carrillo je taktički "ubio" Dance, odrezao im ruke i noge. Pročitao im misli.

Izvrsnu partiju dala je obrana, ukočili su desnu stranu Brondbyja, palac gore za Borju Lopeza i Memollu svakako. Vrlo dobra partija Albanca.

Hajduk je pokušavao u kontri, ali ni Erceg, a posebno ne Futacs nemaju "motor" Zlatka Vujovića da u kontri, blic-udaru pobjegnu.

No, to su ostavili za revanš. Sa 0:0 sve se prebacuje u Poljud. A ništa drugo Hajduk nije ni želio!

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: