PEH ZA BIJELE
Kako smo već javili, Marko Futacs je izgubljen do proljeća, loša vijest za Futacsa i Hajduk. Nije slutilo na dobro odmah po utakmici u Maksimiru, a nakon pregleda magnetskom rezonancom u Splitu radi se o ozljedi prednjeg križnog ligamenata lijevog koljena, potreban je operativni zahvat i predviđa se duža post-operativna rehabilitacija.

Na teren se može vratiti tek oko ožujka, kako se računa. A kad je tome tako, usred velike nezgode i hendikepa, Hajduk će mu ponuditi odmah produžetak ugovora, da ga zadrži i sačuva, a i oraspoloži u teškim trenucima: kad počne iznova da bude ujedno i vezan za Hajduk, do 2019. godine.

Logično je očekivati i da "bijeli" popune napadačke redove do kraja prijelaznog roka, do 31. kolovoza. Možda će odvagati glede utakmica s Evertonom...

Futacs je teško ozlijeđen, a pregled dan poslije utakmice u Maksimiru je potvrdio najgora očekivanja. Mario Branco, sportski direktor Hajduka, kazao je:

- Sve nas je u klubu rastužio taj događaj, znamo tko je Marko i koliko je puno u prošloj sezoni i na početku ove dao za Hajduk. Sigurno je da će Hajduk to znati cijeniti. Razmišljamo stoga i o tome da mu se ponudi novi ugovor već sada, jer niti u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti da je Marko i kao nogometaš i kao čovjek dio nas – Brancove su riječi.

- Marko, želimo ti uspješan operativni zahvat, jednako uspješan oporavak i povratak na nogometne travnjake! - objavio je službeni Hajdukov portal.

Golgeter HNL-a ispada iz stroja "bijelih" i to otvara odmah i priču o problemima Hajduka s – napadačima.

Jer, do jučer se Hajduk hvalio obiljem u napadačkom arsenalu, sve je to izgledalo divno i krasno, golgeteri Futacs i Erceg, vihorni Ohandza i korisni Said. Napadača do mile volje, ne znaš koga bi odabrao.

Sad je odjednom problem, veliki problem: Futacs se ozbiljnije ozlijedio i neće ga biti do ožujka; pauzira i Ante Erceg zbog umora i ozljede, a s Ohandzom znate kako je, ne možeš ga opteretiti svaki put i stalno, potrebno je doziranje.

Futacs doduše nije bio u naročitoj formi s početka ove sezone, završio jest kao prvi strijelac lige, što je bio podvig svoje vrste ali u zadnje vrijeme se nekako tražio, nije zabijao, premda se vidljivo trudio i skakao i borio. Nije nastupio na svakoj utakmici, ali ono što je igrao kao udarni napadač, na europskoj sceni, zabio je samo s bijele točke, protiv Levskog u Dugopolju.

Doduše u Maksimiru, kad je ušao pogodio je gredu i Hajduk je kasnije izjednačio jer je zahvaljujući njegovom prisustvom uspostavio ravnotežu u igri. A kad se ozlijedio i izašao iz igre, Dinamo je vratio premoć u igri i došao do pobjede.

Odmah se vidjelo da ne sluti na dobro kad se nakon utakmice protiv Dinama, uz pomoć dvojice dokopao automobila s kojim se vratio iz Maksimira u Split. Nije se ni mogao osloniti na ozlijeđenu lijevu nogu, u takvom stanju nije mogao u zrakopolov, pa se morao automobilom vratiti u Split.

A danas je odmah podvrgnut magnetskoj rezonanci, dijagnoza je oživotvorila zloguka predviđanja. Ispod šest mjeseci takva ozljeda ne prolazi.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: