hren
 

MEČ GENERACIJE
FLOYD MAYWEATHER JR vratio se u ring pobjedom protiv Conora McGregora u boksačkom meču u Las Vegasu vrijednom nekoliko stotina milijuna dolara. MMA zvijezda i dvostruki UFC-ov prvak izdržao je više od devet rundi u ringu s neporaženim prvakom u svojoj prvoj profesionalnoj borbi.

Mayweatheru je ovo bila 50. pobjeda u karijeri.

Iako je Mayweather bio izraziti favorit i malo tko je u ozbiljnijim analizama davao prave šanse McGregoru, Irac se predstavio u dobrom svijetlu, pružio dobar otpor prvaku i izdržao u ringu dulje nego što su mu mnogi predviđali. U prvim rundama činilo se da bi mogao iznenaditi veterana kojim nezgodnim udarcem, no već nakon tri runde se ispuhao i nije imao čime poljuljati protivnika. Uslijedila je Mayweatherova jalova dominacija, a od njegovih opasnih nasrtaja McGregor se uspješno spašavao zahvaljujući odličnom kretanju i brzim eskivažama. Samo zato je izdržao toliko dugo.

Mayweather je tek u desetoj rundi vezao pravu seriju kada je McGregor bio preuzdrman da izmakne, a sudac je u posljednji tren spriječio nokaut UFC-ove zvijezde.
Floyd je na početku 10. runde krenuo dovršiti posao kojeg je započeo u devetoj, u kojoj je Irac jedva ostao na nogama. Desnim direktom pogodio je Conora koji je zateturao unatrag po ringu, Mayweather je vezao još dva udarca u glavu, a McGregor više nije odgovarao i sudac Robert Byrd bacio se između njih i prekinuo borbu.
U trenutku prekida meča, kod sva tri suca je Mayweather bio u velikoj bodovnoj prednosti nakon prvih devet rundi.

"Ovo mi je sigurno bila posljednja borba u karijeri", rekao je Mayweather odmah nakon pobjede koja mu je osim jubileja osigurala i 100 milijuna eura sigurne zarade, uz još par stotina od sponzora i ostalih ugovora.
Conoru je obećano sigurnih 30 milijuna i još barem dvostruko "sa strane". Nakon poraza najavio je mogućnost povratka u UFC.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI: