hren
 

NAKON DRAVE
Gostovanje u Osijeku, pa pet zaredom doma! To je prava blagodat Hajdukova trenutka nakon što je početkom sezone, u ljeto i u doba europskih pregnuća, prebrodio nevolju od početna četiri uzastopna gostovanja.

U subotu Hajduku zapravo počinje novi ciklus prvenstva, od 8. do 13. kola u kojem će baš testirati svoje sve očitije šampionske ambicije! S povoljnim rasporedom kao vjetrom u leđa.

Iz Poljuda se ne libe proklamirati želju upustiti se u borbu za naslovom prvaka. Zadnji naslov "bijeli" su osvojili 2005. godine, a u međuvremenu su za titulu ozbiljno konkurirali tek u proljeće 2009. godine; bili su vodeći nakon 22 kola i imali startnu jedinicu uoči trećeg kruga natjecanja (tada je HNL brojala 33 kola).

Hajduk se danas želi vratiti u borbu za sam vrh i smatra da ima sve adute u nogama! 
Nakon europskih iskušenja i uzbuđenja, kad je u srazu s Evertonom Hajduk doživio kulminaciju ljetnog dijela sezone; bio relativno blizu plasmanu u Europsku ligu; napunio dušu navijača, te naposljetku unosno prodao Nikolu Vlašića; sad se "bijeli" sasvim okreću domaćoj utrci.

Poklapaju se šampionske želje i nade "bijelih" s okolnostima kao što su trenutačni raspored, ali i stanje suparnika.

Građenje momčadi, bez obzira na odlazak Nikole Vlašića (što, dakako, nije tek tako nadoknaditi) nastavljeno je ugradnjom nove kockice u mozaik: Hugo Almeida trebao bi momčadi "bijelih" dati novu snagu i dimenziju, usprkos činjenici što je u posljednje vrijeme ostala bez ozlijeđenog Futacsa, te Vlašića.

Dojam je da se preslagivanjem postojećeg igračkog kadra uz dovođenje vrhunske klase kao što je Almeida (možda i najvećeg stranog imena što će potrčati igralištima HNL-a) Hajduk uklopio dovoljno dobro e da bi potrčao za titulom.

Bod u Osijeku (da ne tražimo izrijekom sva tri) i onda svih pet pobjeda u pet domaćih utakmica, bila bi idealna i realna računica da se Hajduk učvrsti na vrhu.

To bi značilo da je u izravnom sudaru u Poljudu svladao i Rijeku (prvi put nakon pet i pol godina), te Dinamo.

HAJDUK: predvođeni Almeidom "bijelima" je prioritet u svih pet domaćih utakmica upisati maksimalan broj bodova. Potaknuli bi navijače da domaće prvenstvo dožive intrigantno kao što su pratili europske izazove, produžili bi sezonu fanatičnog interesa i navijanja.

DINAMO: otkako je gazda Zdravko Mamić opterećen sudskim procesima to više nije isti Dinamo. Prepustio je duplu krunu Rijeci, nije ni u Europi, oslabio mu je igrački kadar, zadnji je otišao Junior Fernandes... U idućih šest utakmica Dinamo će na četiri gostovanja, među njima mora u Poljud.

RIJEKA: zasitila se titulom, uz to su i kup osvojili, dupla kruna im se prvi put dogodila u povijesti. Lakše je osvojiti, nego braniti. K tome, opterećeni nastupima u Europskoj ligi prosipat će energiju na dvije strane, što pogoduje prije svega Hajduku da zaskoči na sam vrh.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij