hren
 

SVI U OMIŠ
Dalmacija ultra trail svoje prvo, vrlo uspješno izdanje imala je u listopadu 2016. godine, kada su odaziv natjecatelja i povratne informacije nadmašili sva očekivanja, pa i samih organizatora iz Udruge Dalmacija trails. Na utrci je sudjelovalo preko 350 natjecatelja iz 30 država svijeta, a među njima i poznate trail zvijezde.

Ovogodišnje, drugo izdanje Dalmacija Ultra Traila održati će se 20.- 22. 10. 2017. Utrke se i ove godine održavaju u četiri kategorije:

- SKY DUT – 155 km
- MOUNTAIN DUT – 100 km
- SEA DUT – 60 km
- RIVER DUT – 20 km.

Bez obzira na dužinu trase, organizator se podrudio predstaviti najljepše lokacije (Biokovo, Mosor, Kozjak, Poljička planina, Omiška Dinara, rijeke Jadro, Žrnovnica, Cetina)  i najznačajnije povijesne i kulturne spomenike (Antička Salona, Klis, Fortica…). Zanimljivo je da su u svrhu održavanja ove utrke očišćene i mnogobrojne davno zaboravljene i zapuštene staze, nekada jedine komunikacije među selima dalmatinskog priobalja i zaleđa i izronila davno napuštena sela.

Centralno mjesta događanja je grad Omiš, među trekking i trail populacijom, s Mosorom u zaleđu poznat je kao „kolijevka hrvatskog trekkinga“.  Osim toga okolica Omiša s kanjonom Cetine, kajakom, raftingom, kanjoningom, stotinama penjačkih i alpinističkih smjerova, uzletištem za paraglider, prvim Zip-linom… ima ambicije  postati centar avanturističkog turizma izvan granica Hrvatske.

Osim iz Omiša, odakle starta SKY DUT, utrke startaju i s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT s Kliške tvrđave, SEA DUT iz Baške Vode, te RIVER DUT iz Dugog Rata.

Cij svih utrka je u Omišu, gdje se ove godine za sve male buduće trail trkače uvodi i novost – dječja utrka.

Sve informacije o utrci mogu se naći na službenoj web stranici utrke  Dalmacija Ultra Trail, a sve novosti možete pratiti na Facebook pageu

Izvor: 3sporta.com


KOMENTARI: