Bijeli sutra u 15 sati gostuju u Koprivnici

Hajduk sutra gostuje u Koprivnici protiv Slaven Belupa u sklopu 14. kola HT Prve lige. Sutrašnju utakmicu najavio je strateg Bijelih Joan Carrillo.

-Prije svega htio bi da pošto je ovo jedan važan datum za klub da čestitam rođendan Torcidi. Sretan rođendan Torcidi i zahvaljujem svim srcem što nam daju podršku svaki put.
Što se tiče utakmice. Vrlo brzo idemo za Koprivnicu, imamo nekoliko igrača koji su ozlijeđeni, imamo nekoliko igrača s kartonima, Teklić i Kožulj. Ako se sjećate Teklić je bio kartoniran i nažalost nije mogao igrati u kup utakmici, a ne možemo računati na njega ni protiv Belupa i neće moći igrati onu važnu utakmicu protiv Dinama II. Mogu kazati da smo kao momčad tu imali lošu sreću. Znači uz one igrače na koje ne možemo duže računati uz Juranovića, tu ne možemo računati ni nakon Šibenika na Nižića i Savvasa. Očekuje nas momčad koja je promijenila trenera. To za mene nije dobra vijest. Imam dva razloga za to. Naravno to je da je moj bivši kolega izgubio posao i to nije dobro za nikoga. Od drugog trenera se očekuje da promijeni nešto u ekipe, a ono što smo analizirali dosad ekipe novog trenera je da prvenstveno igraju 4231. Neovisno o ozljedama, o promjeni trenera, mi respektiramo protivnika, ali nas samo zanima pobjeda. S tom idejom sutra želimo izaći sutra na teren. – kazao je Carrillo u uvodu.

S obzirom na to da nema Nižića otkrio je kako će birati kapetana.

-Izaći ćemo s 11 igrača. Govoreći o tom mjestu, radili smo s Ismajilijem kao njegovom zamjenom, a imamo nekoliko alternativa koje smo uvježbavali. Što se tiče kapetana, nakon Nižića je niz Erceg, Radošević i Savvas. O tim imenima govorimo kao mogućim kapetanima ovisno o momčadi. Pošto Savvasa i Nižića nema vidjet ćemo između Radoševića i Ercega. – otkrio je.

Upitan je i hoće li Fomitschow ići u Koprivnicu nakon dobre utakmice protiv Šibenika.

-Jako sam sretan s njim. S 18 igrača želim uvijek imati dobar balans. Kad govorimo o desnom beku, moguće je da može biti polivalentan pa igrati na obje strane. Za ljevake je npr. puno teže igrati na desnoj strani, nego za dešnjake na lijevoj strani. Jednostavno sam u Šibeniku morao odlučiti za nekoliko alternativa. Ovisno o utakmici tražim mogućnosti koje imam u ekipi. Ja nisam izumitelj taktike, ali jednostavno znamo kad igramo po izvlačenju i zonama da su bitne strane te sam zbog toga donio takve odluke. – rekao je Carrillo i pojasnio svoju taktiku dodatno.

Spominjao je i igru s tri stopera, pa je novinare zanimalo s koja tri bi mogao zaigrati.

-Razvili smo različite alternative, a moguće su i različite. Možda je taj dio po beku i prodori, da bi nam dobro došao. Ono za što mene nema iznenađenja je jer smo sve dobro proučili, znamo na što trebamo ciljati. – zaključio je Carrillo.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: