hren
 

Luka Modrić nagodio se sa španjolskim sudom, javio je španjolski El Mundo.

Luka Modrić priznao je krivnju u slučaju utaje poreza u Španjolskoj, javlja El Mundo. Isti izvor navodi kako je uplatio blizu milijun eura kako bi izbjegao moguću kaznu zatvora. Navodno je kapetan hrvatske reprezentacije novac htio uplatiti prije saslušanja pred sucem kao znak dobre volje. El Mundo je Modrićevu namjeru saznao iz izvora u Poreznoj upravi.

Luka Modrić pojavio se na sudu oko 12 sati, ali nije htio davati izjave. Tamo je bio i hrvatski novinar Miho Dobrašin kojem je Državno odvjetništvo najavilo potvrdu navoda El Munda nakon što se Modrić pojavi na sudu.

Optužnica protiv Modrića i njegove supruge podignuta je koncem prošle godine. Modrić je nakon prelaska iz Tottenhama u Real Madrid 2012. u Luxemburgu osnovao tvrtku Ivano S.a.r.l. na koju je prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe i tako izbjegao plaćanje poreza po stopi od 30 posto tijekom 2013. i 2014. godine, a španjolski poreznici optužili su ga da je sa suprugom Vanjom prevario poreznu upravu za najmanje 870.728 eura.

Sve se to saznalo kada su objavljeni dokumenti Football Leaksa. Modrićev madridski odvjetnik, koji brani i Cristiana Ronalda, cijeli slučaj jučer nije želio komentirati.

Modrić je jedan od nekoliko bivših i sadašnjih igrača Real Madrida protiv kojih je podignuta optužnica. Njegov suigrač, lijevi bek Real Madrida Marcelo (29), priznao je nedavno na sudu utaju gotovo 500.000 eura poreza te se obvezao uplatiti navedeni iznos.

Podsjetimo, Luka Modrić pod povećalom je i hrvatskog tužiteljstva. U Osijeku je protiv njega pokrenuta istraga. Tereti ga se za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima. USKOK-u je, tvrde, govorio jedno, a na sudu promijenio iskaz. Tužiteljstvo tek treba prikupiti i dokaze da je Modrić lagao, a onda bi ga i u Hrvatskoj mogla dočekati optužnica.

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij