hren

PRVAK NA PRVAKA
- Kada pomislim na meč protiv Stipe, radi se o vrlo teškoj borbi za mene i to je vrlo nezgodna planina na koju se moram popeti.

Samo nekoliko dana nakon što je Stipe Miočić obranio naslov svjetskog prvaka i postao najuspješniji borac u povijesti teške kategorije UFC-a objavljeno je da će sljedeći nastup imati već u srpnju i to protiv Daniela Cormiera, prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ta objava odjeknula je poput bombe u svijetu borilačkih sportova jer su mnogi fanovi željeli vidjeti tu borbu, ali su smatrali da je nemoguće da do nje dođe zbog toga što je Cormier sve do tog dana odbijao tu mogućnost.

- Iako sam se prije borio u teškoj kategorije, nema šanse za moj povratak u tu diviziju. Prije svega jer ne želim da ikada dođe do borbe protiv mog brata Caina Velasqueza. Druga stvar je i to što se ne želim boriti s tim tipovima. Pa pogledajte ih samo, pogledajte kako su veliki. Ostajem u poluteškoj, rekao je Cormier, a onda se predomislio.

Ipak će se boriti protiv Miočića, a sad je objasnio tu odluku.

- Ako pobijedim ovaj meč 8. srpnja, bit ću najveći borac svih vremena. Napravio sam onda nešto što još do sada nije napravljeno i nešto što sam uvijek htio postići. To sam uvijek želio, tome sam se nadao. Uvijek bih si sam rekao: ‘Ako pobijedim Jona Jonesa, bit ću najveći ikada.’ Sad vjerujem da, ako učinim ovo, što je ludo i što nitko do sada nije pokušao, mogu biti najbolji borac svih vremena, rekao je Cormier.

Za razliku od Francisa Ngannoua, Daniel Cormier se ne razmeće velikim riječima. On je uvijek pun poštovanja prema protivnicima.

- Kada pomislim na meč protiv Stipe, radi se o vrlo teškoj borbi za mene i to je vrlo nezgodna planina na koju se moram popeti. No, realnost je da sam ja uvijek pričao o nekakvoj ostavštini i o borbama protiv najboljih mogućih protivnika. Pa ako pričamo o ostavštini, ako uspijem ovo izvesti, onda više nema nikakvih sumnji što sam sve napravio u ovom sportu i što ću ostaviti, zaključio je Cormier.

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij