hren
 

POLICIJSKI PUNKTOVI OKO GRADA
Vinkovci će spremno dočekati finale Hrvatskog nogometnog kupa! To je osnovna i najbitnija informacija uoči sutrašnjeg ogleda Dinama i Hajduka kojim će biti spušten zastor na 27. nogometnu sezonu otkako je hrvatske neovisnosti. Riječ je o organizacijski vrlo zahtjevnom događaju kakvih u recentnoj povijesti nije bilo mnogo u gradu na Bosutu.

Visoki rizik

- U određenoj mjeri možemo ga usporediti, primjerice, s prijateljskim reprezentativnim ogledom Hrvatska - Lihtenštajn koji je odigran 2009. godine ili, pak, s utakmicom Intertoto kupa Cibalia - Obilić, upriličenom 2000. godine. S tim da je ova utakmica sa sigurnosnog aspekta kudikamo organizacijski kompliciranija, jer za razliku od spomenutih donosi i prisutnost navijačkih skupina obje ekipe među kojima postoje određene tenzije, a samim tim i visoki sigurnosni rizik - izvijestio je Drago Culi, Cibalijin povjerenik za sigurnost, a ujedno i pomoćnik HNS-ova časnika za sigurnost Miroslava Markovića.

Podrazumijeva se da je plan prihvata navijača u Vinkovce razrađen do detalja. Na svim cestovnim ulazima u Vinkovce bit će postavljeni policijski punktovi, a razvrstavanje automobila započet će već na autocesti Zagreb - Lipovac, točnije u Babinoj Gredi. Hajdukovci će dalje do Vinkovaca jednom, a dinamovci drugom trasom...

Naravno da će i na tribinama vinkovačkog stadiona navijači Hajduka i Dinama biti fizički razdvojeni; poklonici zagrebačkog kluba bit će smješteni na sjeverni sektor, zatim na dvije trećine donjeg dijela istočne tribine, A sektor zapadne tribine te D sektor zapadne tribine. Hajdukovim navijačima namijenjen je sektor jug, zatim trećina istočne tribine (ona prema jugu, ne iznad Dinamovih!) i sektor C zapadne tribine.

Kišna prijetnja

- Za poslove zaštite i sve ostale aktivnosti obuhvaćene Zakonom o zaštiti osoba i imovine bit će angažirano 240 zaštitara - izvijestio je još Culi.

Broj policijskih djelatnika koji će ovom zgodom ulijevati sigurnost i povjerenje obavijen je velom tajne. Bit će ih ‘’dovoljan broj’’, sukladno prosudbi rukovoditelja osiguranja.

Inače, na Cibalijinu stadionskom kompleksu finiširaju se posljednje tehničke pripreme, tzv. završni ‘’glanc’’ nakon kojeg će vinkovački stadion zablistati u punom sjaju; u njegovu obnovu uloženo je blizu 3.000.000 kuna, uređeni su i interijer, i eksterijer, uključujući i travnjak koji je podvrgnut kompletnoj rekostrukciji. Što podrazumijeva busenovanje, dosijavanje, prozračivanje... Uglavnom, sve će biti tip-top, aktere će dočekati zeleni tepih u reprezentativnom izdanju!

Još samo da posluži vrijeme. Prema dostupnim sinoptičkim materijalima za srijedu poslijepodne u Vinkovcima je najavljeno djelomice oblačno vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka 25 Celzijevih stupnjeva, ali i stanovitu mogućnost pljuskova uz napomenu da nije čak isključena ni opcija grmljavinskog nevremena. Dakle, preporučljivo je osim krcatog spremnika korektnog navijanja i snošljivosti pripremiti i kišne kabanice!

Izvor : Sportske Novosti


KOMENTARI: