hren
 

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 11 sati iz Pule leti za Liverpool gdje će u nedjelju od 16 sati igrati prijateljsku utakmicu s Brazilom.

Dalićevoj momčadi je to prva prava provjera uoči Svjetskog prvenstva koje otvara 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije. Hrvatska u Liverpool putuje nakon sedmodnevnih priprema u Rovinju gdje je glavna tema bila ozljeda i status Vedrana Ćorluke. No on je sam u nekoliko navrata rekao da nema nikakvih problema s bolovima i ozljedom i da je, što se njega tiče, potpuno spreman za sve reprezentativne akcije.

Hrvatska protiv Brazila neće igrati u najjačem mogućem sastavu jer su se Modrić, Kovačić i Lovren treninzima priključili tek u petak. No bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati nova Dalićeva ofenzivna linija. Naime, izbornik je na treninzima najviše uvježbavao napadačku liniju s Rebićem na lijevom i Perišićem na desnom krilu (!!!) te Mandžukićem u špici.

Iza njih je Marcelo Brozović, koji je finiš sezone u Interu odigrao fantastično, a preostala dva igrača u veznoj liniji bit će Badelj i Rakitić. U obrani bi trebali biti Strinić, Vida, Ćorluka i Vrsaljko, a na golu Danijel Subašić.

Za očekivati je da će u drugom poluvremenu sigurno igrati netko od igrača iz finala Lige prvaka, a priliku će sigurno dobiti i Marko Pjaca kojemu su ovo izrazito važne prijateljske utakmice budući da u Schalkeu gotovo da uopće nije igrao. Dalić se tako odlučio za momčad koja je trenutačno najspremnija i u najboljoj formi, a zanimljivo će biti vidjeti kako će Perišić ordinirati po desnom krilu budući da u Interu igra isključivo na lijevoj strani.

Na Svjetskom prvenstvu u početnoj postavi svi očekuju Andreja Kramarića. No upali li Dalićeva ideja s ovakvim rasporedom na krilima, Hrvatska bi maksimalno iskoristila dva igrača koji su izrazito jaki u prodoru.

Nakon akcije Anfield reprezentacija se vraća u Rovinj uoči zadnje provjere 8. lipnja u Gradskom vrtu protiv Senegala. Tu će se već jasno vidjeti tko će biti prva opcija za Nigeriju. Nakon utakmice sa Senegalom reprezentacija 11. lipnja putuje u Rusiju gdje će boraviti u hotelu Šumska rapsodija smještenom u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij