hren
 

SPAVAŠ LI MIRNO, MIŠKOVIĆU
Mirko Ivanovski je novi igrač Hajduka, sudeći po indiskrecijama posao je zgotovljen, perfektuiran, čak i potpisan, rekli bismo, a objava bi trebala uslijediti po isteku ugovora 15. lipnja, kad Ivanovskom istječe ugovorna obveza sa Slavenom Belupom.

Čekajući objavu smijemo ustvrditi kako je trener Željko Kopić dobio natrag u svoje dvorište makedonskog centarfora iz Bitolja koji mu je u doba zajedničke suradnje u Koprivnici prije godinu dana i te kako dobro služio.

Nije li Hajduk time osigurao centarfora koji će zabiti 15-18 golova? Poput Marka Futacsa lani, iduće sezone Ivanovski će ozbiljno reflektirati na golgeterski primat u HNL-u. Podsjetimo, otkako je neovisne Hrvatske samo su Ardijan Kozniku 1992., te Marko Futacs lanjske 2017. ponijeli laskavi naslov prvog strijelca lige.

Ivanovski je samo potvrdio kako je doista boravio u Splitu, u društvu Zvonimira Šarlije (suigrač iz Koprivnice, a igrao je za Solin, rekli bismo iz obitelji hajdukovaca), neće reći da je prošao liječničke preglede i da je sve riješeno, ali to proizlazi iz svega. Jasno je i najvećim naivcima da se nije došao okupati u grad pod Marjanom, nego dovršiti pregovore s "bijelima".

Dolazak Ivanovskog koji sa 28 godina predstavlja iskustvo i zrelost prilika je i da Hajduk obnovi prijateljske odnose s Pelisterom, klubom iz Bitolja u Makedoniji kojem se Ivanovski rodio ("Bitola, moj roden grad...").

Naime, zaboravlja se da su se Hajduk i Pelister sastali u kupu u sezoni 90/91 i da je Hajduk u kasno ljeto 1990. zbog nevremena kasnio na revanš. Letio je čarterom knap na dan utakmice, pa privremeno sletio u Sarajevo, nakon što se zbog oluje iznad Šar-planine nije upustio odmah u slijetanje u Ohrid.

U Ohrid, pa onda i autobusom u Bitolj stigao je tek kasno navečer, iz drugog pokušaja, kad se nebo smirilo. Pelister je pristao da se kup-uzvrat odigra sutradan, a mogao je tražiti da se susret registrira u njegovu korist jer Hajduk naprosto nije stigao na vrijeme.

Tada je Pelister zbog tog poteza ishodio trofej fair-playa, a Hajduk sutradan igrao i eliminirao Pelister sa 2:2 (u Splitu je bilo 1:1), da bi potom na proljeće prigrabio taj kup. I to je taj posljednji, slavni ratni trofej iz 1991. koji je u preliminarnom natjecanju imao svoju posebnu epizodu u – Bitolju.

I sad iz Bitolja (preko Koprivnice) u Hajduk stiže Ivanovski, da bude prvi strijelac momčadi, u trenutku kad se čeka da se sistematizira pitanje Futacsa i Saida...

Sportski direktor Saša Bjelanović dosad ispisuje već nekoliko važnih poslova, otkupio je Gyurcsa, dogovorio angažman Ivanovskog, a istodobno su Hajduka napustili Carbonieri i Stipica.

Almeida je otišao sam, silom isteka ugovora, što bi uradio i Stipica krajem lipnja (i što vjerojatno smjera i Grbić), ali je Dante, jedan od odlazećih vratara Hajduka požurio otići već zadnjih dana svibnja, pa je bilo potrebno pregovarati i ugovor raskinuti.

Ima tu još puno posla za Bjelanovića, a trener Željko Kopić kao pomoćnik mu, u ulozi sekundanta sportskog direktora ovog tjedna mu se pridružio u Splitu, pa zajedno slažu – smijemo li reći – šampionsku momčad.

Barem su takve ambicije. Ivanovski se čini vrlo dobar potez. HNL-klasa.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij