hren
 

IZJASNIT ĆE SE O IZRUČENJU
Izručenje Zdravka Mamića komentirao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Istaknuo je kako smatra da će se ubrzo znati jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje.

Ali kaže kako će o tome odlučiti njihov sud. Komentirao je i ima li manjkavosti u ugovoru s BIH o izručenjima iz 2012., te kako će o svemu sutra razgovarati s kolegom iz Bosne i Hercegovine.

"Meni sutra dolazi u posjeti ministar pravde BIH pa ćemo razgovarati o tome. U svakom slučaju rezultati nisu bas zadovoljavajući i ima tu prostora za unapređenje i o tome cemo sutra" rekao je.

Smatrate da ugovor nije dobar pitali su novinari.  "Ugovor pokriva određeni prostor, ali da bi u nekim segmentima mogao biti bolji DA" rekao je.

Šta je nedostatak, zanimalo je novinare. "Vidi se iz rezultata koje imamo" rekao je ministar.

Interpol BiH dobio tjeralicu za privođenje Zdravka Mamića

Bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske. Tjeralica je objavljena i na stranicama MUP-a.

"Stigao je zahtjev u Interpol", rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija 'nije ovlaštena davati informacije' o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti 'hrvatskim nadležnim vlastima'.

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij