hren
 

Utakmica otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva između Rusije i Saudijske Arabije počinja u 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Utakmica će se igrati s loptom koju su ranije na Međunarodnoj svemirskoj postaji koristili kozmonauti, a procjenjuje se da će je širom svijeta gledati oko 800 milijuna ljudi.

Ruski kozmonaut Oleg Artemjev je loptu ponio sa sobom kada se u ožujku pridružio posadi Međunarodne svemirske postaje.

Pobjede domaćina

Na dosadašnjih 20 svjetskih nogometnih prvenstava niti jedan domaćin na otvaranju World Cupa nije poražen.

U 21 susreta (Japan i Južna Koreja su zajednički organizirali SP 2002) domaćini SP-a su upisali 15 pobjeda i šest puta remizirali.

Od dosadašnjih domaćina svjetskih prvenstva pobjedom nisu otvorili turnir jedino Južna Arika (2010), Japan (2002), SAD (1994), Španjolska (1982), Meksiko (1970) i Engleska (1966).

Molitva

Moskovski patrijarh Kiril rekao je u srijedu kako se treba nadati i moliti za uspjeh nacionalne ruske vrste na svjetskom nogometnom prvenstvu te se uzdati u njezinu dobru formu.

"Nadam se da će ta velika priredba (svjetsko prvenstvo) proteći uspješno i povoljno se odraziti na raspoloženje naših ljudi. To će umnogome ovisiti o igri naše momčadi za što preostaje samo nada, ali treba se i moliti kako bi sve prošlo uredno i dostojanstveno, a, naravno, i uzdati se u dobru pripremljenost naše ekipe", rekao je Kiril na zasjedanju Visokoga crkvenog vijeća u Moskvi.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij