hren
 

PROTIVNIK SE RADUJE
Engleska nogometna javnost veseli se što će nakon tri utakmice u nizu u crvenom dresovima njihovi izabranici protiv Hrvatske igrati u bijelima, dok će naši nastupiti peti put zaredom u tamnoj kombinaciji...

Hrvatska nogometna reprezentacija u prošlosti je bila prepoznatljiva po svojoj crveno-bijeloj kombinaciji dresova, ali Dalićevu izabranu vrstu teško da će tko pamtiti poslije SP-a u Rusiji po prvoj garnituri dresova.

Naime, samo protiv Nigerije naši su igrali u svojim karakterističnim bojama, a protiv Argentine, Islanda, Danske i Nigerije u novoj tamnoj kombinaciji kreiranoj za ovu nogometnu smotru.

Tako će biti i protiv Engleza, a javnost na Otoku veseli se što će njihovi nogometaši nakon tri utakmice u nizu u crvenim dresovima napokon nositi one bijele po kojima su prepoznatljivi.

Nama to pretjerano ne smeta, jer tamni dres pokazao se pobjedničkim u dosadašnjem tijeku prvenstva, a engleski bijeli smo već vidjeli na travnjaku 2007. godine na Wembleyju protiv naše izabrane vrste i nije to puno pomoglo Gordom Albionu.

Zanimljivo, zbog toga što se crvena i bijela boja nalaze na dresovima mnogih suparnika, na velikim natjecanjima naši su često igrali utakmica igrali u rezervnoj kombinaciji na EP-ima i SP-ima. U rezervnoj garnituri su tako na 19 utakmica EP-a i SP-a zabilježili 14 pobjeda, tri poraza i 2 remija. U osnovnoj, crveno-bijeloj u 19 utakmica zabilježili su pet pobjeda, 10 poraza i četiri remija. Spomenimo i da su na SP-u 2006. sve susrete odigrali u crveno-bijelom dresu.

U zadnjem susretu na turniru, protiv Francuske ili Belgije, naši imaju izgleda ponovo igrati u crveno-bijeloj kombinaciji...

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI: