hren
 

Sandra Perković još jednom se zlatnim slovima upisala u povijest sporta! Najbolja svjetska diskašica peti put osvojila je titulu europske prvakinja slaveći i ove godine u Berlinu...

Dosta nervoze i muke kroz prve četiri serije, ali znali smo da je dovoljan samo jedan pravi hitac i da će konkurenciji ostati daleko iza. Tako je i bilo, u petoj seriji disk je odletio na 67.62, više nego dovoljno za petu titulu europske prvakinje.

Velika Heike Drechsler imala je četiri titule europske prvakinje i bila je na vrhu tog povijesnog poretka, ali sada je tamo sama Perković koja je jedina u povijest pet puta bila na europskom tronu.

Sve osim zlata za Sandru predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju. Jednostavno razlika između nje i ostalih natjecateljica je ogromna, posebno kada su u pitanju Europljanke. No nije išlo sve glatko, bilo je dosta nervoze u početku i sa svakom serijom ona se povećavala.

Prvi hitac nije bio ispravan da bi u drugom Perković bacila na skromnih 59.09. Bio je to hitac koji je u najmanju ruku osiguravao ulazak među osam i ukupno šest bacanja, ali definitivno nije daljina koja bi Sandru zadovoljila.

Niti u trećoj seriji nije bilo nekih značajnijih pomaka, Sandra je bacila disk na 59.97 i izgledala prilično nezadovoljno što je i razumljivo s obzirom da njezini normalni hici duži barem sedam-osam metara.

Razlog za zabrinutost javio se kada je i u četvrtoj seriji imala neispravan hitac i pogodila mrežu, ostala su joj još samo dva pokušaja i sve manje prostora za kiks.

Nakon kratkog razgovora s trenerom Edisom Elkasevićem, došao je i taj pravi hitac. U petoj seriji disk je letio na 67.62 i bilo je jasno kako su stvari sjele na svoje mjesto i Sandra došla do pete titule. Bilo je vidljivo olakšanje na njenom licu i samo je potvrdila da je najbolja europska atletičarka u povijesti.

Srebro i bronca odlaze u Njemačku, Nadine Müller je s bačenih 63.00 osvojila drugo mjesto, a Shanice Craft sa 62.46 treća.

Sandra će itekako zasluženo zlatno odličje primiti u nedjeljnom programu u poslijepodnevnim satima na berlinskom stadionu.

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij