hren
 

IVAN RAKITIĆ ostaje ključni igrač aktualnog nositelja duple španjolske krune. Barcelona je poboljšanjem ugovora koji Rakitić ima do 2021. odgovorila na napad PSG-a na još jednu njenu zvijezdu. Rakitić ima odštetnu klauzulu od 125 milijuna eura, ali jako ga želi klub kojem to nije nikakav problem platiti.

Jutros su katalonski mediji pisali da se PSG sprema ponuditi 100 milijuna eura za Rakitića, a odgovor je stigao ekspresno, piše Marca. Barcelona nudi Rakitiću višu plaću, a modifikacijom aktualnog ugovora između njega i kluba bit će povišena i odštetna klauzula. 

Ovo je veliki dokaz koliko Barcelona cijeni svog hrvatskog veznjaka jer je Rakitić ugovor koji ga je s Barcelonom vezivao do ljeta 2019. produljio prije samo pet mjeseci. 

I sada, pod naletom PSG-a, Barcelona mu opet nudi produljenje i poboljšanje. 

Francuski prvak za Rakitića (30) je pripremio petogodišnji ugovor kojim bi godišnje zarađivao 10 milijuna eura neto. To bi predstavljalo značajnu povišicu u odnosu na ono što zarađuje u Barceloni, a to je 8,7 milijuna eura godišnje. 

Ali to će se sada "korigirati".

PSG traži klasna pojačanja u vezi jer Lucas Rabiot ne želi potpisati produljenje ugovora koji mu istječe idućeg ljeta, kada klub može napustiti bez odštete. Ako PSG uspije dovesti zvijezdu Barcelone, izborio bi još jednu pobjedu nad tržišnim rivalom. Proteklih godina uspješno je odbio Barcina nastojanja da kupi Verrattija i Rabiota, a prošlog ljeta oteo joj je Neymara. 

PSG je ozbiljno zagrizao za Rakitića, a pregovore je pokrenuo srpski menadžer Zoran Stojadinović. 

Nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde te napadač Rapida i Mallorce prijatelj je s Anterom Henriqueom, sportskim direktorom PSG-a. On je trebao Rakitićevog zastupnika Artura Canalesa privoljeti da Barceloninim čelnicima predstavi ponudu.

Rakitić je u Barcelonu došao prije četiri godine iz Seville, uz odštetu od 18 milijuna eura.

Ljetni prijelazni rok u Španjolskoj i Francuskoj završava u ponoć 31. kolovoza.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij