hren
 

Nakon povratka u Zagreb, Filip Hrgović (6-0, 5 KO) nastavlja lov na svjetski naslov te će 8. prosinca u dvorani Dražen Petrović braniti internacionalni WBC naslov.

Hrvatski je teškaš u Areni Zagreb 8. rujna senzacionalnim knockoutom u trećoj rundi svladao Amira Mansoura i osvojio internacionalni pojas.

Budući da se Hrgović nastavlja uspinjati na ljestvici i približavati neizbježnom izazovu osvajanja naslova svjetskog prvaka, osvajač olimpijske bronce u Riju 2016. godine vraća se u Zagreb kako bi obranio pojas protiv još jednog vrhunskog izazivača teške kategorije.

Izlazak pred domaće navijače prošlog rujna u Zagrebu bilo je vrlo snažno i emocionalno iskustvo, rekao je Hrgović i dodao: Nikad nisam doživio ništa slično i zahvalan sam što imam priliku ponovno se natjecati pred mojim navijačima.

Hrgović se nada kako će napraviti još jedan korak naprijed u svojoj karijeri.

Nikada se nisam bojao izazova i donio sam mnoge teške odluke u karijeri od svog profesionalnog debija prošle godine. U dvorani Dražen Petrović nastavit ću istim putem i suočit ću se s najboljim mogućim protivnikom jer smatram da moram pobijediti najbolje kako bih i sam postao najbolji, istaknuo je Hrgović koji se trenutačno nalazi u Miamiju, gdje će trenirati sa svojim trenerom Pedrom Diazom sve do početka borbe.

Pozvao je navijača da rezerviraju ulaznice što je prije moguće jer planiraju organizirati "još jednu magičnu boksačku noć u Zagrebu 8. prosinca". Želja mu je istaknuti Zagreb na boksačkoj karti te učiniti Hrvatsku ponosnom na svoje talentirane borce.

Izvor: HRT

 


KOMENTARI: