hren
 

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU
ŠPANJOLSKA i Hrvatska susreću se večeras u Münchenu (20:30) u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj (10. - 27. siječnja).

Hrvatska je s četiri pobjede (Island 31:27, Japan 35:27, Makedonija 31:22, Bahrein 32:20) vodeća reprezentacija grupe B. Identičan skor u dosadašnjoj grupnoj fazi, nakon četiri kola, postigla je i Španjolska (Bahrein 33:23, Island 32:25, Japan 26:22, Makedonija 32:21).

Kalkulacija nema, u obzir dolazi isključivo pobjeda

Pobijedi li Hrvatska večeras, u nastavak turnira prenijet će maksimalna četiri boda i s vodeće pozicije krenut će u borbu za polufinale. 

Izgubi li Hrvatska, Španjolska će grupnu fazu okončati s liderske pozicije i turnir će nastaviti s četiri boda. Hrvatska bi s dva boda u spomenutom scenariju bila u vrlo teškoj situaciji jer bi Francuska, Njemačka i Brazil bili sljedeći suparnici. Za prolaz u polufinale tada bi se trebalo poklopiti mnogo toga.

U slučaju remija, Hrvatska će grupu B kompletirati kao prvoplasirana reprezentacija.

"Svjesni smo da su Španjolci, kao europski prvaci, favoriti", naglasio je hrvatski izbornik Lino Červar.

"U obrani su proaktivni, čitaju igru i otimaju loptu te se odvajaju kontrama i polukontrama. Pogotovo su opasni na krilima. Imaju mnogo samopouzdanja nakon europskog zlata. Padne li ti koncentracija, sve što si dobro napravio može pasti u nepovrat", analizirao je Lino Červar i istaknuo ključ uspjeha.

"Važno je da budemo disciplinirani. Timska je igra najbolji recept."

Uoči ogleda sa Španjolskom, Hrvatska će posljednji trening odraditi danas s početkom u 11 sati. Prema najavama, u Münchenu se očekuje oko 10 tisuća hrvatskih navijača.

Hrvatska uspješnija u međusobnim srazovima

Španjolska i Hrvatska u povijesti su se na europskoj, svjetskoj i olimpijskoj sceni susrele u 21 dvoboju. Hrvatska je, uz šest poraza i jedan remi, uspješnija s 14 pobjeda. Prvi međusobni sraz, kao i pobjeda Španjolske, datira još sa Svjetskog prvenstva u Japanu u osmini finala (31:25).

Izuzmu li se Mediteranske igre u lipnju 2018. godine (pobjeda Hrvatske nakon produžetaka 31:29), posljednja utakmica Španjolske i Hrvatske bila je u sklopu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. godine. Hrvatska je u četvrtfinalu pobijedila s 30:29.

"Znamo koliko je opasna Hrvatska. Uostalom, na prošlom Svjetskom prvenstvu nas je izbacila u četvrtfinalu", podsjetio je španjolski reprezentativac Eduardo Gurbindo.

Na Hrvatsku je upozorio i Ferran Sole.

"S Hrvatskom igramo utakmicu koja će odrediti nastavak Svjetskog prvenstva. Najvažnije je da u drugi krug prenesemo maksimalan broj bodova. Želimo li izboriti polufinale, moramo pobijediti. Moramo pobjeđivati i najbolje. Uz Francusku te Njemačku i Dansku, Hrvatska je jedna od favorita prvenstva", procijenilo je desno krilo dvostrukog svjetskog (2005., 2013.) i jednostrukog europskog prvaka (2018.).

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij