hren
 

MOTO GP
Peterostruki svjetski prvak i branitelj naslova u klasi motoGP, Španjolac Marc Marquez (Honda) pobjednik je druge ovosezonske utrke za SP vožene u Argentini...

Marc Marquez je do svoje prve pobjede u sezoni stigao sa 9.816 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog legendarnog Talijana Valentina Rossija (Yamaha), odnosno 10.530 sekundi ispred trećeg još jednog Talijana Andree Doviziosa (Ducati).Branitelj naslova u utrku je krenuo s prvog mjesta i već nakon nekoliko zavoja je pobjegao konkurentima. Već je tada bilo jasno da će ostali motociklisti teško dostići. I dok je Marquez iz kruga u krug povećavao prednost, iza njega se vodila sve veća borba za drugo mjesto u kojoj su do samog kraja sudjelovali Andrea Dovizioso i Valentino Rossi.

Iskusniji i poznatiji Talijan je sredinom posljednjeg kruga uspio preteći Doviziosa i ostati na drugom mjestu do samog kraja. Na četvrtom mjestu je završio Jack Miller, a na petom Alex Rins. Ponovno je razočarao Jorge Lorenzo koji je završio tek na 12. mjestu.
U ukupnom redoslijedu Marquez je preuzeo vodstvo s 45 bodova, drugi Dovizioso ima 41, a treći Rossi 31.

U kategoriji moto2 svoju drugu pobjedu u sezoni ostvario je Talijan Lorenzo Baldassarri (Kalex), dok je u kategoriji moto3 najbrži bio Španjolac Jaume Masia (KTM).

Sljedeća utrka se vozi u Sjedinjenim Američkim Državama 14. travnja.

REZULTATI, MotoGP:

    1. Marc Marquez (Špa/Honda) 41:43.688
    2. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 9.816
    3. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 10.530
    4. Jack Miller (Aus/Ducati) 12.140
    5. Alex Rins (Špa/Suzuki) 12.563

REDOSLIJED U SP:

    1. Marquez 45
    2. Dovizioso 41
    3. Rossi 31
    4. Rins 24
    5. Petrucci 20

Izvor: tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij