hren
 

Trener Hajduka Siniša Oreščanin kazao je u najavi utakmice protiv Istre da Puljani stižu rasterećeni i da im je ovo dobra priprema za dodatne kvalifikacije. Dodao je kako već u nedjelju žele osigurati Europu...

Posljednju utakmicu ove sezone Hajduk će na Poljudu ugostiti Istru 1961. U utakmicu Bili ulaze nakon 4:1 pobjede protiv Rudeša, a u najavi susreta trener Siniša Oreščanin istaknuo je kako još treba osigurati nastup u europskim natjecanjima.

"Čeka nas utakmica u kojoj matematički možemo osigurati ulazak u Europu, to je ono što smo se potajno nadali kada smo dolazili. Zadnja dva dana analiziramo i ne znam što se događa u glavama i što se planira s daljnjim radom. Njima su ovo idealni susreti za pripremu dodatnih kvalifikacija za tri tjedna. Hajduk je na Poljudu savršen protivnik da vide kako će reagirati igrači u takvim situacijama."

Trener je potvrdio kako u sastavu nema Vučura, Mikulića i Juranovića, a ovo će biti još jedan derbi bez navijača.

"Naravno da će nam nedostajati publika, Poljud je 12. igrač i to nije topla voda. Kada smo s njima igrali u Puli, bilo je zahtjevno. Ne želim niti mogu znati što se događa unutar kluba, imaju puno stranaca. Vidim pojedinačnu kvalitetu, po Transfermarktu Istra je sredina HNL-a. Nastojat ću dati važnost na utakmicu, može biti komplicirano. Istra nema što izgubiti jer im je priprema za kvalifikacije."

Hajduk je na granici osiguravanja Europe i to je nešto što je Oreščanin i priželjkivao.

"Dobar je osjećaj, pokušavam biti na zemlji. Dogovorili smo nakon Rudeša kako imamo dva tjedna za odraditi. Prije početka petog mjeseca kazali smo da je ovo priprema za budućnost. Još uvijek nismo osigurali Europu, ozbiljnost mora biti prisutna."

U slučaju osiguravanja trećeg mjesta, momčad bi imala nešto više vremena za odmor.

"Idemo prvo osigurati Europu, a onda možemo pričati o trećem mjestu. To je pitanje vezano za obje utakmice, idemo odraditi Istru pa ćemo vidjeti kako dalje. Koliko čujem navijači će biti oko nas, bit će podrške u gradu. Htjeli bismo posljednju utakmicu na Poljudu zaključiti dobrim dojmom i bodovima."

Izvor: sportnet.rtl.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij