hren
 

UTAKMICA HRVATSKA – MAĐARSKA IGRAT ĆE SE U SPLITU, OBJAVIO JE HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ
Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na Poljud. Tri godine nakon utakmice protiv Italije, koja se igrala doduše pred praznim tribinama, Vatreni će opet igrati u Splitu pred, nadamo se, prepunim tribinama poljudskog stadiona.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da se utakmica između Hrvatske i Mađarske igra u Splitu, javila je službena stranica HNS-a. Poljud je prijavljen UEFA-i kao stadion na kojem će se igrati.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Bit će to jedan od ključnih dvoboja kvalifikacija. Mađari su trenutno vodeća momčad u skupini E, a u ožujku su u Budimpešti slavili protiv naše reprezentacije s 2:1.

Ispunit će se tako velika želja izbornika Zlatka Dalića koji je kao jedan od svojih ciljeva imao vratiti reprezentaciju u Dalmaciju u ovim kvalifikacijama.

HNS prijavio Poljud bez dogovora s Hajdukom

No, ova bi objava HNS-a mogla ponovno uzburkati njihove odnose s Hajdukom jer na Poljudu u trenutku objave domaćinstva  ništa nisu znali.

“Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o toj vijesti, za nju smo doznali iz medija'', objavio je splitski klub na svojoj Facebook stranici.

U javnosti je poznato i kako je političkoj vlasti u državi bilo jako stalo da se Vatreni vrate u Dalmaciju i čini se kako se Hajduk tu ništa neće previše pitati. Dogovor je možda pao s Gradom, vlasnikom stadiona i većinskim vlasnikom Hajduka, gdje je također na vlasti HDZ.

Podsjetimo, splitski klub je htio iskoristiti ovu situaciju za neke promjene u hrvatskom nogometu pa su u razgovorima s HNS-om oko ovog domaćinstva iznijeli svoje prijedloge kojima bi se, prema njima, poboljšala slika hrvatskog nogometa.

Kako saznajemo, do dogovora nije došlo i Hajduk je doveden pred gotov čin, a to bi mogla biti nova eksplozija u već previše opterećenim odnosima HNS-a i Hajduka.

Reprezentacija je u ovom stoljeću odigrala samo dvije službene utakmice u Splitu, u lipnju 2011. kada je na Poljudu pala Gruzija, te u istom mjesecu 2015. kada je odigran remi s Italijom. Ta je utakmica, nažalost, upamćena po incidentu sa svastikom iscrtanom na terenu.

Izvor: gol.dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij