hren
 

Od šestorice hrvatskih košarkaša koji su prošle sezone igrali u NBA ligi bez kluba je još samo najmlađi od njih - Dragan Bender. Skoro svi važni slobodni igrači pronašli su nove klubove, tržište je poprilično isušeno, ali to ne znači da mladi Čapljinac neće uskoro pronaći novi dom.

Štoviše, moglo bi se dogoditi da imamo dva Hrvata u istom NBA klubu, jer za Bendera, piše Cavsnation.com, interes pokazuju Cleveland Cavaliersi, za koje igra Ante Žižić.

Bender je protekle tri godine proveo u Phoenix Sunsima, koje nije dovoljno impresionirao da mu aktiviraju i četvrtu godinu ugovora. Na dan drafta trejdom iz Minnesote doveli su Darija Šarića kao direktnu, bolju zamjenu za Dragana.

Međutim, Benderu je tek 21 godina, a iako ima tri godine NBA iskustva, mlađi je ili barem vršnjak s mnogima koji su tek prošlog mjeseca draftirani. Dobar je šuter za svoju visinu, dobar dodavač, pa iako nije obrambena zvijezda, nije ni štetočina u tom segmentu igre. Najveći je problem u tome što ne pokazuje kontinuitet ni stalni napredak.

No Cavsi su i dalje u fazi stvaranja momčadi za budućnost, a daju li minimalni ugovor našem košarkašu, bio bi to potez bez rizika, a s potencijalno velikom nagradom proigra li Bender u novom okruženju.

Ako bi Bender zaista zaigrao za Cleveland, ujedinio bi se sa starim suigračem Žižićem. Njihov dvojica nisu samo hrvatski reprezentativci, nego su kao 16-godišnjaci u drugoj ligi igrali zajedno za Kaštela, koja su uveli u A-1 ligu.

Izvor: index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij