hren
 

Hajduk u nedjelju dočekuje Lokomotivu na Poljudu u trećem kolu HNL-a. Splićani su nakon šokantnog ispadanja od Gzire u Europi krenuli s dvije pobjede u prvenstvu, a zagrebačka momčad je na isto toliko poraza.

Bili se nameću kao favoriti, posebno nakon pobjede 3:0 u Varaždinu. Tamo je gol u debiju zabio Samuel Eduok, međutim svoj debi nije doživio Marin Jakoliš, također ofenzivac, koji je prije nekoliko dana potpisao za splitski klub.

Njega neće biti ni protiv Lokomotive, što ljuti trenera Damira Burića. Pronašao je i krivca.

"Meni je jako žao da ljudi u nogometnom savezu Austrije nisu bili u stanju prihvatiti mail i dalje ga poslati. Jako sam razočaran da zbog jedne gluposti neće imati pravo nastupa. Na treningu nam daje ono što nam treba. Samuela moramo podignuti na viši nivo, ali dobili smo kvalitetnog igrača. Moramo s njim raditi kako bi podignuli fizičku spremu. Što se tiče napadača, tu je i Jairo koji može igrati na više pozicija."

Pritom trojica igrača Hajduka muče ozljede.

"Stanka Jurića nema duže vrijeme, on je važna karika u našem načinu igre. Što se tiče Davida Čoline, on je u Varaždinu odigrao nakon dugo vremena. Osjetio se zamor mišića, bit ćemo oprezni. Imamo dobru liječničku službu, vidjet ćemo kako dalje s tim. Josip Posavec je imao nesretni trenutak, ukliještio mu se mišić. Morat ćemo naći adekvatne zamjene, iako je još uvijek sve otvoreno", priča Burić.

Iz Hajduka gotovo sigurno odlazi španjolski stoper Borja Lopez.

"Nećemo stajati na putu svakome tko možda želi otići. Klub želi igrače koji maksimalno mogu stajati iza grba Hajduka. Takav profil igrača tražimo. Imamo Marija Vuškovića koji će zauzeti mjesto Borje Lopeza. Imamo još U-19 i U-20 reprezentativaca koji bi mogli zauzeti mjesto u slučaju potencijalnih odlazaka. Prijelazni rok još traje, ne bih još o tome pričao", rekao je Burić pa se u priču ubacio Božo Pavković iz Hajdukove PR službe:

"Borja Lopez je dobio odobrenje od kluba za odlazak na liječnički pregled u Sporting Gijón."

Potom je riječ opet prešla na trenera. Spomenut je i bivši stoper Hajduka Lorenco Šimić koji je nadomak Rijeke. Ima li Hajduk tu pravo prvokupa od talijanske Sampdorije?

"Lorenco mi se još nije javio, bit će nema broj. To su neke stvari koje ne želimo još komentirati. Ostavimo to otvoreno. Nećemo komentirati ni njega ni ostale igrače jer bit će još dolazaka", završio je Burić.

Izvor: index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij