hren
 

Hrvatska je izborila nastup na Europsko prvenstvo koje će se 2020. igrati diljem Europe.

U subotu 30. studenog održat će se ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva 2020. za koje se Hrvatska kvalificirala trijumfom nad Slovačkom u odlučujućem dvoboju odigranom u Rijeci.

I dok se ples kuglica tek treba odviti, od ranije je poznato da će se ovaj Euro odigrati diljem Starog kontinenta, kao svojevrsna obljetnica 60 godina od održavanja prve europske smotre.

Ukupno 12 država bit će domaćini, svaka s po jednim gradom (stadionom), a UEFA je već napravila raspored gdje će se koja skupina igrati.

U skupini F bi Vatreni imali domaćinsku atmosferu

Domaćini skupine A bit će Rim i Baku, skupina B igrat će se u Kopenhagenu i Sankt Peterburgu, skupina C u Amsterdamu i Bukureštu, skupina E u Bilbau i Dublinu te skupina F u Münchenu i Budimpešti.

Već na prvi pogled je jasno da ovaj spoj Münchena i Budimpešte iz hrvatske perspektive zvuči sjajno. U samom gradu Münchenu, prema podacima iz 2018., živi oko 40.000, a u Bavarskoj oko 100.000 Hrvata. S druge strane, od svih 12 domaćina Eura Budimpešta je daleko najbliža Hrvatskoj.

Ne sumnjamo da bi se Vatreni, u slučaju da završe u skupini F, osjećali kao kod kuće i u bavarskoj i u mađarskoj prijestolnici...

Euro 2020.:

Skupina A: Rim (Italija) i Baku (Azerbajdžan)
Skupina B: Kopenhagen (Danska) i Sankt Peterburg (Rusija)
Skupina C: Amsterdam (Nizozemska) i Bukurešt (Rumunjska)
Skupina D: London (Engleska) i Glasgow (Škotska)
Skupina E: Bilbao (Španjolska) i Dublin (Irska)
Skupina F: München (Njemačka) i Budimpešta (Mađarska)

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij