hren
 

HRVATSKA - GRUZIJA
Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u 18 sati u Puli na stadionu Aldo Drosina igra prijateljsku utakmicu s Gruzijom

Nakon pobjede protiv Slovačke te plasmana na Euro 2020. Pred hrvatskom reprezetacijom je prijateljski ogled protiv Gruzije. Iz hrvatskog kuta utakmicu su najavili pomoćnik izbornika Ivica Olić te reprezentativac Ivan Perišić.

Bit će to peta utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Puli, te prva nakon 2014. i prijateljske utakmice s Ciprom, koju je Hrvatska dobila s 2:0, a dvostruki strijelac u tom susretu bio je Mario Mandžukić.

'Sve oči su uprte u nas, pod povećalom smo svaku utakmicu i nije lako. Spremni smo za nove utakmice, za nove pobjede. Nadam se da ćemo opet biti dobri, imamo odličnu ekipu, na svim pozicijama su po 2-3 igrača i ako netko nije na nivou ili ga nema svi momci su spremni i svatko očekuje svoju šansu', rekao je Perišić.

'Nemam neku želju, gdje bih volio da se igra. Volio bih da bude što bliže zbog naših navijača da ne moraju putovati na kraj Europe. Da mogu biti uz nas, jer uz njih možemo napraviti velike stvari i bit će nam lakše', dodao je hrvatski ofenzivac.

Ivica Olić je najavio što možemo očekivati od Hrvatske.

'Dat ćemo priliku svim igračima, imamo neugodnog protivnika. Vratio bih se na utakmicu protiv Tunisa u Varaždinu gdje smo malo relaksirajući ušli u utakmicu pa smo vidjeli koliko te utakmice mogu biti teške i zeznute tako i sutrašnji protivnik ima nekoliko renomiranih rezultata i ako pristup ne bude pravi mogu nam napraviti probleme.'

'Pokušat ćemo svim igračima dati šansu, nadam se da će oni zadovoljiti i da će biti dobra utakmica. Ima nekoliko igrača koji se žale na lakše ozljede. Poštedjet ćemo Brunu koji se malo žali na povredu, a i u petak ima utakmicu, tako da on ne bi trebao nastupiti', govorio je Olić.

Oštra konkurencija...

'Nije lako sve usrećiti. Primjerice, Kovačić je u sjajnoj seriji u klubu, gledao sam ga i uživo, igra odlično, no konkurencija mu je u veznom redu velika i siguran sam da su svi svjesni da mnogi dolaze iz vrhunskih klubova te tako prihvaćaju situaciju. Raduje me, osim toga, vidjeti da se Rog vraća - njegov je govor tijela sada potpuno drugačiji, puno samopouzdaniji - te ćemo u nadolazećim nastupima imati slatkih briga.'

Favoriti na EP-u?

'Mislim da će mnoge reprezentacije koje su podbacile na Svjetskom prvenstvu htjeti napraviti što više, poput Njemačke i Španjolske. Mislim da se i Italija vraća na visoku razinu. Mnogi žele biti na vrhu, a mi s visoko postavljenom ljestvicom također pretendiramo na njega. Važno će biti u kakvoj ćemo se skupini naći, a onda ćemo sve isplanirati.'

Do sada je u Puli prodano oko četiri tisuće ulaznica, a kako bi uživo mogli podržati hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Grad Pula i Pula Sport su preko nogometnih klubova iz Pule i okolice osigurali više od 600 besplatnih ulaznica za mlađe kategorije njihovih nogometaša.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij