hren
 

NIMALO LAGAN ZADATAK?
Hrvatska košarkaška reprezentacija će u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. imati za suparnike Tunis i Brazil, a ako prođe svoju skupinu igrat će protiv pobjednika druge skupine, koja se također igra u Splitu, i u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko.

To je odlučio ždrijeb održan u srijedu u sjedištu FIBA-e u Ženevi.

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine a gradovi domaćini su osim Splita Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

Danas je održan i ždrijeb za kvalifiacije za ženski košarkaški turnir na OI. Domaćini turnira su Beograd, Bourges, Fushin i Ostende. U Beogradu će igrati reprezentacije Nigerije, SAD-a, Srbije i Mozambika. U Bourgesu će se snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Portorika, Brazila i Australije. U Kini će se za plasman na OI boriti Južna Koreja, Kina,Velika Britanija i Španjolska, a u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.


Sve skupine

Beograd

Grupa A: Dominikanska republika, Novi Zeland, Srbija
Grupa B: Portoriko, Italija, Senegal

Kaunas

Grupa A: Litva, Južna Koreja, Venezuela
Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola

Split

Grupa A: Njemačka, Rusija, Meksiko
Grupa B: Tunis, Hrvatska, Brazil

Viktorija

Grupa A: Grčka, Kina, Kanada
Grupa B: Urugvaj, Češka, Turska

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij