hren
 

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 rukometaša, koje je danas službeno morao prijaviti Europskoj rukometnoj federaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2020. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će voditi 16 igrača, a s ovog popisa otpast će 12 rukometaša. Svi ostali čekat će svoju priliku ukoliko se netko ozlijedi ili razboli tijekom turnira, i mogu biti pozvani u svakom trenutku.

Prva faza priprema za Europsko prvenstvo počinje 17.prosinca okupljanjem u Zagrebu, gdje će igrači boraviti i trenirati do 23. prosinca. Popis igrača za to okupljanje bit će objavljen početkom tjedna kada završe utakmice nacionalnih liga, odnosno kada se vidi u kakvom stanju su igrači, i kakva je situacija s ozljedama. Nakon kratkog predaha novo okupljanje zakazano je za 26.prosinca i ono traje do 30. prosinca, a taj dio priprema će se održati u Poreču.

Završno okupljanje je na samu Novu godinu, kada počinje treća i ujedno posljednja faza priprema za EURO 2020. godine. Domaćin tog ciklusa priprema, kada će se priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi, također je grad Poreč. U sklopu tog dijela priprema održat će se i Croatia kup na kojemu će uz Hrvatsku nastupiti još BiH i Katar. Pripreme u Poreču završavaju 7. siječnja 2020. godine, nakon čega slijedi povratak u Zagreb, iz kojega  reprezentacija sutradan putuje u Graz.

Širi popis

Vratari: Marin Šego (Montpellier), Matej Ašanin (PPD Zagreb), Mate Šunjić (Ivry), Moreno Car (Nexe)

Krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Vlado Matanović (Gorenje Velenje), Ivan Vida (Nexe), Fran Mileta (Nexe), Lovro Mihić (Wisla Plock), David Mandić (PPD Zagreb), Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Marin Jelinić (Nexe)

Kružni napadači: Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (Melsungen), Marin Šipić (PPD Zagreb), Ilija Brozović (Hannover)

Vanjski igrači: Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Leipzig), Josip Šarac (Celje), Matej Hrstić (PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt); Ante Gadža (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Kielce), Luka Stepančić (Pick Szeged), Luka Šebetić (Tremblay), Ivan Martinović (Hannover), Josip Vekić (PPD Zagreb)

Oni su izostavljeni

Najveće je iznenađenje izostanak Manuela Štrleka (31), lijevog krila Vezsprema, koji je u reprezentaciji bio od 2010. godine i nosio je do brojnih uspjeha. Ne radi se o ozljedi, očito su u pitanju međuljudski odnosi o kojima Červar nije htio govoriti. Na popisu nije ni Domagoj Pavlović (26), lijevi vanjski Melsungena, a nema niti Filipa Ivića (27), golmana Gummersbacha...

Izvor: Slobodna Dalmacija

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul