hren
 

Danas će se odigrati posljednje utakmice ovosezonske grupne faze Lige prvaka. Hrvatski navijači nadat će se kako će Dinamo Zagreb napraviti senzacionalni posao protiv Manchester Citya, jer u tom slučaju veliku korist od toga imao bi hrvatski nogomet.

Pobjednici skupina već su poznati, a to su: PSG, Bayern Munchen, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig i Valencia. Oni će imati veliku prednost domaćeg terena u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Druga mjesta u svojim skupinama osvojili su: Real Madrid, Tottenham Hotspur, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon i Chelsea. Kao što vidite, još se traže dva putnika.

Skupina C nudi nevjerojatno kompliciranu situaciju. Manchester City sve je odradio već nakon samo četiri utakmice, ali sada se traži drugoplasirana momčad. Šahtar je trenutno drugi sa šest bodova dok se Dinamo nalazi na trećem mjestu sa pet bodova. Atalanta je na začelju i ima četiri boda, ali i dalje mogu završiti u nokaut fazi Lige prvaka. Što se treba dogoditi da Dinamo završi u osmini finala Lige prvaka?

Odgovor je jednostavan. Modri prije svega moraju svladati Manchester City, a onda se nadati kako će Atalanta srediti Šahtar u gostima ili će te dvije momčadi odigrati neriješeno. Je li to mogući scenarij? Mnogi vjeruju da je! Ipak, postoji i utješna nagrada za Dinamo, a to je nokaut faza Europske lige. Naime, Atalanta samo ne smije svladati Šahtar i hrvatski prvak će sigurno biti barem treći neovisno kakav ishod bude u Zagrebu protiv ‘Građana’.

Skupina D nudi mnogo jednostavniju situaciju. Juventus je osvojio skupinu, a drugoplasirana ekipa trebala bi postati španjolski Atletico Madrid. Oni trenutno imaju sedam bodova, dok na trećem mjestu stoji Bayer iz Leverkusena sa šest bodova. Simeone i društvo će u Madridu dočekati Lokomotivu iz Moskve koja je službeno eliminirana iz ove skupine, dok će Bayer ugostiti Juventus.

NOSITELJI: PSG, Bayern Munchen, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig i Valencia.

NENOSITELJI: Real Madrid, Tottenham Hotspur, (Šahtar, DINAMO ZAGREB ili Atalanta), (Atletico Madrid ili Bayer Leverkusen), Napoli, Borussia Dortmund, Lyon i Chelsea.

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka održat će se 16. prosinca u Nyonu.

Izvor: Nogometne Vijesti


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij