hren
 

Hajduk ove nedjelje na Poljudu dočekuje Istru u sklopu posljednjeg kola jesenskog dijela HT Prve HNL.

Bjeli se trenutno nalaze na drugom mjestu, a tu bi mogli i prezimiti ako im se ostali rezultati poklope. S obzirom na to da je u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom, Damir Burić zasigurno će htjeti pobjedu, kao uostalom i navijači koji su najavili svoj dolazak u velikom broju, iako će sjeverna tribina biti zatvorena.

Kakva je atmosfera u momčadi? Kako se osjećaju igrači?

Atmosfera je jako dobra s obzirom da se bliži kraj sezone. Sezona je počela vrlo rano i siguran sam da igrači jedva čekaju otići na odmor. Već smo im dali plan što trbaju raditi za vrijeme blagdani, tako da će sigurno biti spremni u novoj godini.

Prije toga treba uknjižiti tri boda. Koliko Istra može biti opasna?

Pa da, to nam je važan cilj i velika želja. Želimo pobijediti Istru koja je vrlo dobra momčad i koja je protiv Rijeke bila pokazala kao čak i opasnija momčad, stvorili su puno šansi. Njihova pozicija i bodovi nisu realno stanje i sigurno se radi o jednoj kvalitetnoj momčadi.

Vi niste nikada komentirali suce, ali moramo vas pitati. Hajduk je u posljednjih nekoliko utakmca bio oštećen. Da su te odluke bile drukčije, možda bi i situacija na tablici bila drukčija?

Ja mislim da ste to jako dobro analizirali. Imali smo toliko peha i nesreće. Mogli smo dobitiu penal u Zaprešiću, trebalki smo ga dobiti, ali to je tako. Protiv Osijeka smo primili dva neregularna gola, ali smo uspjeli pobijediti. I u Gorici smo primili gol iz zaleđa. Gubili smo tu bod, tu dva, tu tri... Onda su došle ozljede, nevolja ne dolazi sama. Ali mi se s tim nosimo i nikada se ne predajemo. Neke stvari ne možemo promijeniti

Jurića nema zbog kartona. Kakva je situacija s ostalim igračima?

Posavec je i dalje ozlijeđen, Vuškovića nema. S Jurom smo odradili treninge, ali je i dalje pod znakom upitnika. Morat ćemo sačekati još jedan dan jer ne želimo s njim riskirati. Ostali su svi tu, protiv Istre imamo dobar sastav.

Kako vam je raditi u situaciji kada svi pišu da je Burić bivši? Očekujete li od novog sportskog diretkora da dobijete mandat?

Ja sam profesionalac i kompletna koncentracija mi je na momčad i rad. Ja se neću mijenjati, te priče mi daju još više motivacije. 

Ostajete li trener nakon Istre?

To pitanje ste postavili krivoj osobi.

U kakvom ste odnosu sa predsjednikom Brbićem. Što vam je on rekao o vašem statusu i sportskom direktoru?

Nije bilo nikakvih priča i dogovora. Predsjednik Brbić se očitovao, ja sam to primio na znanje i to je to. Ja sam fokusiran na utakmicu s Istrom.

Osjećate li da imate podršku u klubu ili se osjećate kao da ste na vjetrometini?

Ove sezone bilo je svega, ja sam vidio od prvog trenutka je bila neka destrukcija u svemu. Ja mogu reći da od kada sam došao nisam dobio pravu šansu. Odmah su krenule kritike, ali vidjeli ste momčad koja se borila za vrh, ali opet je bila destrukcija. To je ovdje normalno, ja sam to prihvatio.

Tko vas je bušio?

Ne bih ulazio u detalje. Vi to jako dobro znate, vi ste puno bolje upoznati s tim.

Izvor: Slobodna Dalmacija

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij