hren
 

RUKOMETNI EURO  
HRVATSKI rukometaši danas u 16 sati igraju protiv Bjelorusije u drugom kolu Europskog prvenstva. Igrači Line Červara grupnu fazu igraju u Grazu u dvorani s montažnim tribinama i kapacitetom od pet tisuća mjesta.

Hrvatska pobjedom protiv Bjelorusije može osigurati plasman u drugi krug i put u Beč. 

Svi čekaju Srbe, a Bjelorusi su najopasniji

Iako hrvatski navijači jedva čekaju ponedjeljak, kada igramo protiv Srbije u rasprodanoj dvorani, momčad Line Červara danas igra najtežu utakmicu u skupini. Bjelorusi su u prvom kolu pobijedili Srbiju 35:30.

"Stalno pričamo da je 5-1 obrana forte ove ekipe i ona danas mora funkcionirati. Prije dvije godine smo igrali protiv Bjelorusije na Euru. Imali smo dosta problema, ali tada smo igrali 6-0 obranu. I Srbija je na otvaranju turnira igrala većinom 6-0 obranu, to je odgovaralo Bjelorusima", rekao je Duvnjak i odmah dodao:

"Današnja utakmica znači nam puno, pobjedom dolazimo blizu cilja, a to je da prenesemo dva boda u Beč. Oni su opasni iz tranzicije, ako ćemo se vraćati u obranu kako treba, neće biti velikih problema. Njihov pivot Karalek i lijevi vanjski Kuleš su najopasniji igrači", zaključio je Duvnjak. 

Ulaznica za utakmicu još uvijek ima

Dvoboj protiv Srbije je rasprodan i ulaznice na crnom tržištu prelaze 100 eura po komadu, a za utakmicu s Bjelorusima ulaznica još uvijek ima. One se prodaju po 30 eura za najjeftiniju i 90 za najskuplju. 

Na prvu utakmicu u četvrtak navijači su u Graz potegnuli iz Splita, Ogulina, Dubrovnika, Zagreba i drugih hrvatskih gradova. Bilo ih je oko tri tisuće, a danas se očekuje puno više Hrvata na tribinama. Subota je za mnoge neradni dan pa će dobro doći za izlet u Graz koji je udaljen tek dva sata automobilom iz Zagreba

Atmosfera odlična

Spoj iskustva i mladosti donio je sjajnu atmosferu u reprezentaciji. Igrači se međusobno zezaju na presicama i treninzima, a atmosfera je važan dio puta do uspjeha i medalje koju Hrvatska čeka četiri godine, Zlato na velikim natjecanjima nismo osvojili dugih 15 godina, a europsko nikada u povijesti.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij