hren
 

HRVATSKA - SRBIJA OD 20:30
HRVATSKA rukometna reprezentacija od 20:30 sati igra posljednju utakmicu skupine A Europskog prvenstva. Protivnik je Srbija, ekipa koja sigurno ne može proći dalje, neovisno o večerašnjem rezultatu.

Srbija je u prvoj utakmici skupine prvo poražena od Bjelorusije 35:30, da bi prekjučer pali od Crne Gore 22:21 u napetoj završnici. S druge strane, Hrvatska je upisala lagane pobjede protiv Bjelorusa i Crnogoraca s odličnom gol-razlikom +14.

Hrvatska će skupinu završiti na prvom mjestu i tako će u drugi krug prenijeti dva boda. Utakmice drugog kruga igrat će se u Beču. Duvnjak i društvo će vjerojatno igrati u skupini s Njemačkom, Španjolskom, Austrijom i Makedonijom. U polufinale će proći dvije najbolje reprezentacije iz skupine.

Unatoč nevažnosti rezultata večerašnje utakmice, golman Marin Šego napominje kako je svaka utakmica protiv Srbije puna naboja.

"Srbija ima dobre skakače i šutere, ali mi igramo dobro u obrani. Ovakve utakmice imaju dodatan naboj htjeli mi to ili ne. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da pobijedimo", rekao je Šego.

"Poštujem reprezentaciju Srbije"

Na oprez poziva i izbornik Lino Červar.

"Hrvatska je prvi cilj ispunila. Kao pobjednik skupine s dva boda odlazimo u Beč. To je maksimalno što smo mogli. Preostaje nam još jedna utakmica protiv Srbije. Neovisno o svemu dosad postignutom, cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije koja ima više od jednog dobrog pojedinca.

Pogledajte samo Cupara, Ivaniševića, braću Pirić, Radivojevića, Marsenića, Sretenovića, malog Vujića... Nije nam svejedno kako ćemo završiti dio turnira u Grazu, ali svakako ćemo malo gledati kako da one najangažiranije igrače kod nas malo sačuvamo", dodao je.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij