hren
 

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini A Europskog prvenstva. Dugo se mučila sa Srbijom, ali kada je proradio napad uz sjajnog Šegu na golu, Srbija je potonula, a Hrvatska odnijela pobjedu 24:21!

Hrvatska je upisala pobjedu protiv Srbije 24:21 i s maksimalnim brojem bodova prolazi u drugi krug. Srbija ide kući s nula bodova na kontu.

Bio je ovo jako težak dvoboj, Hrvatska je ušla u utakmicu malo opuštenije, Marin Šego bio je jedini bašna visokoh razini, a s druge strane Srbija je igrala opuštenije, nije imala nikakav rezultatski imperativ i u ovom susretu je mogla samo dobiti.

Tako opuštena vodila je na poluvremenu i početkom drugog dijela, a onda su povukli Domagoj Duvnjak i Marin Šego te je riješeno pitanje pobjednika.

Od početka susreta Šego je bio u elementu. Srbija je prvi gol postigla tek u petoj minuti, ali i Hrvatska se mučila u napadu i nije pronalazila rješenje.

Prvo odvajanje Hrvatska je imala kada je s tri vezana gola pobjegla na 5:2 u 11. minuti, ali Srbija se uspjela vratiti, Cupara je nešto obranio, hrvatski napad je ostao ukočen i u završnici prvog dijela stigao je preokret.

U 21. minuti Luka Stepančić zabio je za 8:6 i to je bio zadnji hrvatski gol u prvom dijelu dok je Srbija napravila seriju 4:0 i na odmor odnijela vodstvo 10:8.

U drugom dijelu Srbija se držala do 42. minute kada je povela 14:12, a Hrvatska nakon toga radi seriju čak 9:1 za bijeg na 21:15 i priči je bio kraj.

U završnici je Srbija smanjila zaostatak s četiri uzastopna gola, ali Luka Cindrić i David Mandić ubijaju svaku nadu Srbije.

Završilo je 24:21 za Srbiju, moglo je i trebalo lakše, ali nema veze, pobjeda se piše. Ako se pogledaju drugi rezultat, Hrvatska može biti zadovoljna, izbjegla je mine za razliku od nekih velikih favorita.

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij